Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-karamellás alagút

Tejszínes-karamellás alagút
Tejszínes-karamellás alagút
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a versenyre készült a süti, most találtam ki, és sütöttem meg először.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

ajánlat

Egy forró cappuccinó mellé ajánlanám.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: a tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáteszünk 4 kanál nyírfacukrot.
  2. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját.
  3. Egy csomag karamellás pudingport elvegyítjük az egy evőkanál liszttel és a szódabikarbónával, és a tojásos masszához keverjük.
  4. Zsírpapírral bélelt, kivajazott gáztepsiben elsimítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.
  5. Sütés után a zsírpapírt lehúzzuk róla, és a kész karamellás piskótát félretesszük hűlni.
  6. Krémek készítése: a vaníliás pudingporból és 3 ek nyírfacukorból 3 dl tej hozzáadásával pudingot főzünk.
  7. A karamellás pudingporból és 3 ek nyírfacukorból 3 dl tej hozzáadásával pudingot főzünk.
  8. 2 dl tejszínből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a zseléfixet.
  9. A kihűlt pudingokat habverővel fellazítjuk, és hozzáadunk 1-1 dl kemény tejszínhabot.
  10. A sütemény összeállítása: kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal.
  11. A formába illesztünk egy akkora darab karamellás piskótát, amely teljesen befedi a forma belsejét.
  12. A sütemény aljához is levágjuk a megfelelő nagyságú piskótát, ezt félretesszük.
  13. A formában lévő piskótára kenünk 1 cm vastagon vaníliakrémet, majd közepére behelyezzük a maradék piskótacsíkot. Erre a rétegre kerül a tejszínes karamellkrém. Végül a korábban félretett piskótával befedjük.
  14. Pár órára hűtőbe tesszük.
  15. Díszítés: a kihűlt sütit kiborítjuk egy tálcára, és díszítjük felvert tejszínhabbal és karamellizált cukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 564
elküldve: 2
receptkönyvben: 78
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsika71

Mióta szakács: 2012.11.26.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás sütialagút, tejszínes karamellás krémmel töltött alagút, sütialagút vanília és karamellkrémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

r.evike
r.evike Mon, 2013-04-01 19:11

Tegnap elkészítette az anyukám. Ilyen fantasztikusan finom sütit már régen ettem. Gratulálok!!!!

707
tojás 4 db
karamellás pudingpor 1 csomag
finomliszt 1 evőkanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
xilit 4 ek
vaj 1 tk
vaníliás pudingpor 1 csomag
karamellás pudingpor 1 csomag
habtejszín 2 dl
tej 6 dl
xilit 6 ek
zselatinfix 1 csomag
cukor 4 ek
habtejszín 2 dl