r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hawk07
Tejszínes-gombás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5558 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1002 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5547 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3390.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    935 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16675 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3005 micro
  • Kolin:
    1062 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16640 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1415 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Belerakjuk a leszűrt, átöblített gombaszeleteket, és megpároljuk (a gomba kevés levet ereszt).
  2. Só, bors, pirosarany, és mehet rá a megmosott csirkemáj. Kicsit átforgatjuk (a máj gyorsan kész van, és akkor finom, ha puha marad!).
  3. Jöhet hozzá a bor, és a szerintem jó ízt adó Worcester-szósz, és fedő alatt pároljuk kb 10 percet.
  4. Hozzáöntjük a tejszínt, és besűrítjük (kb 5 perc alatt), kevés friss petrezselymet szórunk rá, és elkészült. Tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10772
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Ajánló

Köretként rizst, vagy burgonyapürét ajánlok. Mindkettővel finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hawk07 8 recept

Nálunk mindenki nagyon szereti a csirkemájat, szinte minden formájában elkészítve. Ez egy jól bevált, egyszerű, finom, és nem megterhelő ebéd. Gyorsasága és ízvilága miatt kedvelt hétvégi fogás. Mindenkinek ajánlom aki szereti, és szerintem nem fog csalódni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!