Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombával töltött csirkemell leveles tésztában

Gombával töltött csirkemell leveles tésztában
Gombával töltött csirkemell leveles tésztában
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc szakácsomtól, Jamie Oliver-től vettem a receptet. Itthon is nagyon megkedvelték a főztjét, mert egyszerűen és finomakat szokott főzni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. Vágjuk fel a gombát - legyenek finomabb és nagyobb darabjai is. Egy forró serpenyőbe öntsünk egy pár löttyintés olívaolajat, és pirítsuk a fokhagymát a gombával kb 10 percig. Kedvünkre sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a petrezselyemzöldet. Tegyük félre, hogy lehűljön.
  2. Vágjunk kis zsebeket a csirkemellbe, de vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk át a húst, és kanalazzuk bele a kihűlt gombát.
  3. Egy kevés liszttel hintsük meg a deszkát, és a sodrófával nyújtsunk ki a tésztából kb. 45 cm hosszú, 20 cm széles és fél cm vastag lapot. Vágjuk hosszában 4 csíkra, és tekerjük be vele a csirkemelleket. Kenjük meg a tésztát tojással, és az előmelegített sütőben süssük 35 percig.
  4. Mialatt sül, tegyük a mustármagot egy forró serpenyőbe, öntsük rá a fehérbort, és sűrítsük be, hogy az alkoholgőz elpárologjon. Keverjük hozzá a tejszínt, és főzzük, míg a mártás a kanál hátára nem tapad. Levesszük a tűzről, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 050
elküldve: 4
receptkönyvben: 311
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Grosseb

Mióta szakács: 2010.01.25.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombával töltött csirkemell, töltött csirkemell leveles tésztában mustármagos-fehérboros mártással

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

piakistvanne
piakistvanne Mon, 2010-07-19 18:12

Bocs,én fogalmaztam rosszul mert töltés után gondoltam az elősütést.De vettem az adást hogy nem kell.Biztosan ki probálom.Utolag kellemes nyaralást.

Grosseb
Grosseb / Grosseb Mon, 2010-07-19 15:37

Szia piakistvanne!
Bocsánat, hogy ilyen későn írok vissza, de nyaralni voltam és távol voltam minden féle technikától. :D

A kérdésedre a válasz, igen, elég 35 perc a sütöben a csirkemelleknek. Mert ha elősütnéd elég nehéz lenne megtölteni őket.

917
gomba 200 g
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
csirkemell filé 4 db
leveles tészta 500 g
tojás 1 db
mustármag 2 ek
fehérbor 2 dl
habtejszín 1 dl