Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános-epres spiráltorta

Marcipános-epres spiráltorta
Marcipános-epres spiráltorta
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a kutyám születésnapjára sütöttem, és nagyon nagy sikere lett! Amíg ő elrágott egy Pedigree-t, addig mi befalatoztuk ezt a tortát. Könnyű, és mégis látványos. Még a marcipánt is én csináltam, internetes videó alapján. :) Friss eperrel tálaltam, mivel pont szezonja is van!

hozzávalók / 10 adag

torta

töltelék

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy 30x40-es tepsibe tegyünk sütőpapírt.
  2. A tojásfehérjét a cukorral verjük fel, majd adjuk hozzá a vizet, tojássárgáját és az olajat, majd lassan adagoljuk a sütőporos lisztet (lehet akár egy kis citrom héjat is belereszelni, aki szereti). Kb. 10-15 percig süssük.
  3. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, vágjuk fel 5 egyenlő csíkra, locsoljuk meg a narancslikőrrel, majd a lekvárral (egyiket se spóroljuk).
  4. Majd egyesével a csíkokat állítsuk fel a tortatányér közepére, és kezdjük el feltekerni. Ha kész, akkor meglocsolhatjuk még egy kis likőrrel, megkenjük a külsejét is lekvárral.
  5. Bevonjuk a tortát, kb. 30 dkg marcipánmassza kell rá, plusz figura, ha akarunk mi magunk csinálni, ez már mindenki fantáziája, illetve az alkalomtól is függ!
  6. Jó étvágyat! Finom, puha és nyamm! Sokáig nem kell tárolni a hűtőben!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 584
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helly77

Mióta szakács: 2012.03.31.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

narancslikőrös torta, marcipános torta, eperlekváros csíkos torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helly77
helly77 / helly77 Mon, 2018-01-15 14:40

Szia. Jobb későn mint soha! Mascarponeval is bevonhatod,jól néz ki ha be van vonva. Meg nem szárad ki hamar.

Koni08
Koni08 Sat, 2015-06-13 20:24

Szia, nagyon jo, nez ki. Mindenkepp be kell szerinted vonni valamivel? Vagy ha porcukorral megszorom ugy nem lesz jo? Vagy esetleg mandulaforgaccsal bevonom, de az meg nem fog illenni ehhez az izvilaghiz igaz? Mit gondolsz?

374
tojás 4 db
cukor 10 dkg
napraforgó olaj 3 teáskanál
víz 3 teáskanál
finomliszt 15 dkg
sütőpor 2 teáskanál
cointreau 2 dl
eperlekvár 20 dkg
marcipán 30 dkg