r
Nosalty Logó

Sváb hagymás lepény

Éva házias konyhája
Sváb hagymás lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

1362
Kalória
30.7g
Fehérje
91.7g
Szénhidrát
97.6g
Zsír
282.9g
Víz
360.7g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4088 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    292.8 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4300.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    848.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1426 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1402 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 4088 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt a cukrozott langyos tejben megáztatjuk. Közben egy tálban kimérjük a tészta hozzávalóit. Majd a megáztatott élesztős tejjel jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
  2. Egy konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  3. Közben kivajazzunk egy 28 cm-es formát.
  4. A megkelt tésztát lisztes felületen kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a forma, majd belehelyezzük, a széleit kicsit fölnyomkodjuk úgy, hogy perem képződjön. Én a formában csak úgy kézzel szét szoktam húzkodni, így egyszerűbb, és kap egy rusztikus formát is.

töltelék

  1. A kockára fölvágott hagymát és a bacont vajon üvegesre sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tejszínt, a crème fraîche-t, a két tojást egynemű masszává keverjük, és fűszerezzük.
  3. A kihűlt baconös hagymát is hozzákeverjük, majd a tésztába öntjük.
  4. Az 1 evőkanál vajat kis darabokban elosztjuk a tetejére. 200 fokon készre sütjük.
  5. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Különböző receptekből raktam össze ezt a receptet, mert nekem mindegyikből hiányzott valami. Hol sok volt a formához a tészta, vastag lett, vagy a fűszerezés nem volt megfelelő, így megalkottam ezt a receptet. Egy pohár borhoz remekül harmonizál az íze. Szüret idején is, hogy jobban csússzon lefele a must, kínálhatjuk hozzá, még melegen, mert úgy a legfinomabb. De egy finom tartalmas leves után is tökéletes, mint második fogás

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek