Sváb hagymás lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
tészta
-
87g finomliszt315 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
7 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
2g vaj17 kcal
töltelék
-
217g vöröshagyma79 kcal
-
23g vaj167 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
83g bacon328 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
33g crème fraîche119 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g vaj33 kcal
Összesen
1362
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
tészta
-
260g finomliszt946 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g tej84 kcal
-
7g vaj50 kcal
töltelék
-
650g vöröshagyma237 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g crème fraîche357 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4088
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
tészta
-
14.6g finomliszt53 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.4g tej5 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
töltelék
-
36.4g vöröshagyma13 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
14g bacon55 kcal
-
5.6g habtejszín16 kcal
-
5.6g crème fraîche20 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
Összesen
229
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 97.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1433.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 728 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 282.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 467 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
1362
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 292.8 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1082 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4300.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1221 mg
-
Nátrium 2184 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 848.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1426 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 517 mg
-
Retinol - A vitamin: 1402 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
4088
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
tészta
-
260 g finomliszt
-
50 g vaj
-
20 g friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
150 ml tej
töltelék
-
70 g vaj
-
2 db tojás
-
100 ml habtejszín
-
100 g crème fraîche
-
2 csipet szerecsendió
Elkészítés
tészta
- Az élesztőt a cukrozott langyos tejben megáztatjuk. Közben egy tálban kimérjük a tészta hozzávalóit. Majd a megáztatott élesztős tejjel jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
- Egy konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
- Közben kivajazzunk egy 28 cm-es formát.
- A megkelt tésztát lisztes felületen kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a forma, majd belehelyezzük, a széleit kicsit fölnyomkodjuk úgy, hogy perem képződjön. Én a formában csak úgy kézzel szét szoktam húzkodni, így egyszerűbb, és kap egy rusztikus formát is.
töltelék
- A kockára fölvágott hagymát és a bacont vajon üvegesre sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt, a crème fraîche-t, a két tojást egynemű masszává keverjük, és fűszerezzük.
- A kihűlt baconös hagymát is hozzákeverjük, majd a tésztába öntjük.
- Az 1 evőkanál vajat kis darabokban elosztjuk a tetejére. 200 fokon készre sütjük.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14270
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Különböző receptekből raktam össze ezt a receptet, mert nekem mindegyikből hiányzott valami. Hol sok volt a formához a tészta, vastag lett, vagy a fűszerezés nem volt megfelelő, így megalkottam ezt a receptet. Egy pohár borhoz remekül harmonizál az íze. Szüret idején is, hogy jobban csússzon lefele a must, kínálhatjuk hozzá, még melegen, mert úgy a legfinomabb. De egy finom tartalmas leves után is tökéletes, mint második fogás