Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-túrós metélt

Tejfölös-túrós metélt
Tejfölös-túrós metélt
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha meggyel készítjük, a lecsöpögtetett meggyet még a tojáshab előtt belekavarjuk, hogy ne törjön össze a hab. Én személy szerint meggyel jobban szeretem, de készítettem rétegelve: metélt, mák, metélt, dió és meggy beleszórva. Hát így is finom volt. Ha van plusz tojásfehérjénk, a tetejére tehetünk habot, és együtt sütjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A metéltet enyhén sós vízben kifőzzük. A cukrot kétfelé osztjuk, egyik felével habosra kavarjuk a tojások sárgáját, belevegyítjük a túrót, tejfölt, vaníliát és a citromhéjat.
  2. A cukor másik felével habosra verjük a tojások fehérjét.
  3. A megfőtt tésztát leszűrjük, lecsöpögtetjük, elvegyítjük a tejfölös tojássárgával, majd óvatosan a tojáshabbal.
  4. A massza felét egy tűzálló tálba öntjük, egyenletesen rárakjuk a lekvárral elvegyített mákot (diót), majd ráterítjük a massza másik felét.
  5. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 975
elküldve: 16
receptkönyvben: 217
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes-diós tésztarakottas, édes diós tésztarakottas, édes réteges tésztarakottas

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Fri, 2014-01-17 18:04

Kedves Piroka!
Köszi a receptet, ma csináltam meg, férjem nagy örömére. Dióval és meggyel készítettem. Nagyon finom!!! Többször asztalra kerül majd nálunk, egy jó leves után.
Üdv: Cili

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-06-08 10:57

Kedves Piroska!
Köszi a receptet, elmentettem, el fogom készíteni, el tudnám képzelni egy
tartalmas leves mellé második fogásként is.
Szép napot kívánok: Adél

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-06-08 11:46

Kedves Adél!
Töltött lucskos, töltött paprika, vagy bableves után szoktam én is tálalni második fogásként. A mák helyettesíthető dióval, vagy valamilyen gyümölccsel.
Kívánok én is szép napot: Piroska

veressandrea
Andi80 / veressandrea Sun, 2013-01-20 22:41

Hű Piroska, ez nagyon szuper recept, én is mentettem. Biztosan isteni finom. Köszönöm szépen. Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-01-17 15:35

Ebéd után vagyok ugyan, de ez a finomság, hát...tuti egy kis kockával azért meg tudnék enni, nagyon guszta, nagyon finom, minden össze is illik benne,...mentés, el fogom készíteni.......köszönöm.:-)
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2013-01-17 18:04

Nem bánod, meg, ha elkészíted. Tejfölből, túróból mehet több is bele, nem rontja el. Szia: Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-18 18:48

Kedves Piroska!

Köszönöm, és a meggyes ötletet is, minden mód kipróbálom.:-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

1064
hosszúmetélt 40 dkg
tehéntúró 35 dkg
tojás 4 db
tejföl 2 dl
cukor 15 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vanília 1 db
mák 15 dkg
sárgabaracklekvár 4 ek