r
Nosalty Logó

Vörösboros lencseleves szilveszterre

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
molnatbela55
Vörösboros lencseleves szilveszterre
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 406 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    192 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10150.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2405 mg
  • Nátrium
    6063 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    1157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1308 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1271 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12013 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 3247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét átválogatjuk, majd megmossuk, és előző este beáztatjuk a borba. A gombát alaposan megmossuk, szeleteljük. A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk.
  2. A sárga-, a fehérrépát és a paszternákot meghámozzuk, majd felkarikázzuk. Az olajon egy serpenyőben megdinszteljük a gombát, később hozzáadjuk a hagymákat is. Ezután következik a felkockázott tarja, a lencse és a húsleveskocka.
  3. A vizet utánatöltve biztosítjuk a leves kívánt sűrűségét. 15 perccel a lencse megpuhulása előtt hozzáadjuk a répákat és a paszternákot. Tálaláskor szórunk rá egy kis parmezánt.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1063
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros lencseleves szilveszterre
molnatbela55 11 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek