r
Nosalty Logó

Tarhonyaleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Tarhonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1076 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    2087 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3800.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    2830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    8346 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3005 micro
Összesen 1076 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    314 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és afehérrépát kisujjnyi hasábokra, a krumplit apró kockákra feldaraboljuk.
  2. 2 liter vízbe feltesszük főni a feldarabolt sárgarépát és fehérrépát, valamint egészben a vöröshagymát.
  3. Beletesszük a sót, a vegetát és a pirosaranyat. A levest kb. 20 percig előfőzzük.
  4. Felkockázzuk a szalonnát, kiolvasztjuk, majdleszűrjük a zsírját.
  5. A szalonnazsír felén a tarhonyát sötét zsemleszínűre pirítjuk.
  6. Amikor a levesben a zöldségek félig megpuhultak, beletesszük a pirított tarhonyát, a zöldpaprikát és a krumplit, amivel további 20 percig főzzük.
  7. Ezután az egész hagymát eltávolítjuk és nagyon vékony rántással berántjuk. A rántáshoz a szalonnazsír másik felén egy kis fakanálnyi lisztet világos zsemleszínűre pirítunk. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprikát és a felaprított petrezselyemzöldet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel és összeforraljuk a levessel.
  • Elkészítettem: 190 alkalommal
  • Receptkönyvben: 342
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 124034
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon egyszerű hétköznapi leves. Aki szereti a magyaros ízeket, bátran kipróbálhatja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...