Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös karfiolleves krumplival

Tejfölös karfiolleves krumplival
Tejfölös karfiolleves krumplival
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem igazán volt kedvem a konyhában ténykedni, de enni kell. Ez egy tartalmas leves, ami kenyérrel, vagy pogácsával kitesz egy étkezést.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászt szeleteljük, olajon megprirítjuk.
  2. Az újhagymát csak úgy ímmel-ámmal néhány darabra vágjuk, a vöröshagymát szeleteljük, és hozzáadjuk a kolbászhoz. Amikor átvette a hagyma a piros színt, felengedjük másfél liter vízzel. Fűszerezzük.
  3. A krumplit kis kockára, a répát karikára vágjuk, mehet a levesbe. Amikor majdnem megpuhultak, beletehetjük a kis rózsáira szedett karfiolt.
  4. Amikor kész, levestésztát adunk hozzá.
  5. A tejfölbe 1 ek lisztet elkeverünk, a levesből egy jó adagot a tejfölhöz adunk. Simára keverjük, így öntjük vissza a többi leveshez. Pár percig forraljuk.
  6. Tálaláskor plusz kis tejföllel díszíthetjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 641
elküldve: 5
receptkönyvben: 121
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Belvedere

Mióta szakács: 2011.10.02.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolleves krumplival, tejfölös karfiolleves, karfiolos krumplileves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

388
karfiol 0.5 közepes fej
burgonya 4 db
sárgarépa 2 db
újhagyma 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
kolbász 10 dkg
tejföl 15 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
tészta 10 dkg
víz 1.5 l