r
Nosalty Logó

Tejfölös-kapros lepény szalonnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Tejfölös-kapros lepény szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A feltéthez

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    275 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5778.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    3098 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 4638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. Egy edénybe szitáljuk a lisztet és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A szalonnát apróra kockázzuk és zsírjára pirítjuk.
  5. A zsírral kikenünk egy tepsit vagy egy formát, és megszórjuk liszttel.
  6. A kaprot alaposan megmossuk, apróra vágjuk és a tejfölhöz keverjük.
  7. A lilahagymát félkarikákra vágjuk.
  8. A megkelt tésztát szétnyomkodjuk a formába úgy, hogy a szélén egy kis pereme is legyen.
  9. A tésztára kenjük a kapros tejfölt.
  10. Rászórjuk a szalonnát és a lilahagymát.
  11. Amíg a sütő bemelegszik, még kelesztjük kb 30 percet.
  12. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. (A lepény szélén, ahol nincs feltét.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26×5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23383
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

Minden kaporkedvelőnek ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-kapros lepény szalonnával
Andi80_ 380 recept

Most van a legjobb kapor a kertben. Friss, zsenge. Igazi csemege. Már tettem el a fagyasztóba is télire. Egy hétköznap vacsira készítettem ezt a lepényt. A férjem szerint olyan az íze, mint a kenyérlángosnak. (Bevallom, én olyat még nem ettem.)

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...