r
Nosalty Logó

Tejfölös - kapros lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dius0306
Tejfölös - kapros lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 811 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4873 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 312 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 811 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7092.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1459 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    3816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 4873 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukrozott langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Kimérünk először 20 dkg lisztet, hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük a tejet az élesztővel, és kigyúrjuk.
  3. Ezután adagonként beletesszük a maradék lisztet, az olajat és a vizet. Végeredményképpen egy masszív, de kissé olajos tapintású tésztát kell kapnunk (tehát nyugodtan lehet még a hozzávalókkal variálni, lehet, hogy több liszt kell hozzá, de lehet, hogy inkább több olaj).
  4. Félretesszük pihenni a tésztát, közben előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a feltétet: a tejfölbe belekeverjük a kaprot és a sót (természetesen használhatunk friss kaprot is, nekem most csak szárított volt itthon), lereszeljük a sajtot, a sonkát kis kockákra vágjuk, a virslit felkarikázzuk.
  5. Kilisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát olyan méretűre, amekkora a tepsi (a tepsit nem szükséges kivajazni/zsírozni illetve lisztezni, mert elég olajos a tészta ahhoz, hogy ne ragadjon le), majd a sütőbe tesszük 10 percre. Ez azért szükséges, mert a feltét hamarabb megsül, így a tésztát csak magában elősütjük egy kicsit.
  6. 10 perc után kivesszük a sütőből a tésztát, és megkenjük a tetejét a kapros tejföllel, a felére rátesszük a karikákra vágott virslit, a másik felére pedig a sonkát, megszórjuk a reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe.
  7. Nagy lángon megsütjük, ha már szép piros az alja, akkor készen van.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8961
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Ajánló

Bármikor gyorsan elkészíthető, ebédre, uzsonnára, mindig jó (de mint sok étel, ez is frissen és melegen a legfinomabb). A tejfölt kiválthatjuk paradicsomszósszal is, így pizzát is készíthetünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejfölös - kapros lepény
dius0306 19 recept

Ez egy általam "továbbfejlesztett" tészta, az eredeti receptet még egy középiskolai barátomtól kaptam, de azóta már változtattam rajta pár dolgot. Nagyon sokszor szoktam készíteni, mert a családom nagyon szereti. A feltéttel lehet variálni: készítettem már szalonnával, lilahagymával, gombával is, de tehetünk rá bármit, amit csak megkívánunk. A hozzávalókat én általában nem mérem ki, mindig szemre és érzésre csinálom ezt a fajta tésztát, de most lemértem mindent, hogy pontos adatokat tudjak írni. Ebből kifolyólag nyugodtan lehet változtatni a mennyiségeken, úgyis látni fogja, aki elkészíti, hogy miből mennyi kell még (a lényeg, hogy összeálljon a tészta és egy kicsit olajos legyen). :)

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Ma megcsináltam ebédre és nagy sikere volt, még azoknál is akik este felmelegítve ették!! =) egyet változatnék rajta,kétszeres vastagságú tésztából csinálnám,de rajtam kívül a családban senki másnak nem okozott problémát a tészta vastagsága! Köszönöm a finom ebédet!!

dius0306

Örülök, hogy ízlett és csak biztatni tudlak, hogy változtass rajta bátran, hiszen mindenki igazíthatja a saját ízlésére az ételeket! További szép napot! :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek