r
Nosalty Logó

Mandulás-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A rátéthez

Összesen 1096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A rátéthez

Összesen 5480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A rátéthez

Összesen 321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    151.5 g

Zsír

  • Összesen
    324.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5342.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1531 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1773 micro
Összesen 5480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A rátéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, 1 tk cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk, és kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére.
  2. A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a megolvasztott margarinnal és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és tésztát dagasztunk.
  3. Ezután letakarjuk, és 30 percig kelesztjük.

A rátéthez

  1. A rátéthez a margarint megolvasztjuk, majd lehűtjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel és a túróval elkeverjük. Ezután a margarint, az aprított mandulát keverjük hozzá.
  3. Az élesztős tésztát, ha megkelt,kinyújtjuk, és vajjal kikent sütőlapra fektetjük, majd 15 percig pihentetjük.
  4. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá felverjük, és a túrókrémhez adjuk. A krémet a tésztára kenjük.
  5. A mandulaszeleteket a tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2890
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és túrós... Érdemes kipróbálni! :)

Hozzávalók

A tésztához

A rátéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek