r
Nosalty Logó

Tejfölös hagymakrémleves sárgaborsó gombóccal

Lizinka_
Tejfölös hagymakrémleves sárgaborsó gombóccal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

leveshez

sárgaborsó gombóchoz

315
Kalória
9.2g
Fehérje
32.3g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
334.8g
Víz
8.9g
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

sárgaborsó gombóchoz

Összesen 315 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

sárgaborsó gombóchoz

Összesen 1254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

sárgaborsó gombóchoz

Összesen 75 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    334.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 315 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5570.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    4300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1339.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    448 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 1254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

leveshez

  1. A hagymákat felszeleteljük, és egy lábasban megolvasztott margarinon üvegesre fonnyasztjuk.
  2. Felengedjük forró vízzel, beletesszük a húsleveskockákat, és készre főzzük. Botmixerrel péppé zúzzuk, majd félretesszük.
  3. A tejföllel elkeverjük az étkezési keményítőt, és felengedjük egy kevéske levessel. Ezt visszaöntjük a fazékba. Jól elkeverjük, és gyenge tűzön forraljuk egy-két percet.
  4. Félretéve beletesszük az apróra vágott snidlinget, és fedővel letakarjuk.

sárgaborsó gombóchoz

  1. A sárgaborsót válogatás és mosás után gyengén sós vízben feltesszük főni.
  2. Egy fokhagyma gerezdet felaprítunk, és kevéske olajon megfuttatjuk.
  3. A puha sárgaborsót leszűrjük, meghintjük pirospaprikával, ráöntjük a fokhagymás olajat, és botmixerrel pépesítjük.
  4. Gombócokat formálunk belőle, és a kívánt mennyiséget tányérokba rakjuk. Rámerjük a forró levest, és fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

A hagymakrémleves sokszor visszatérő, kedvenc ételünk. Egy régi ismerős unszolására sárgaborsó gombóccal is kipróbáltuk. Különleges levesbetét, próbáljátok ki!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...