Trópusi gyümölcskonzerv

Trópusi gyümölcskonzerv

Leírás

Hámozott, magozott és általában darabolt déli gyümölcsöket (ananász, mangó, mandarin, gránátalma, marakuja, papaja, kumkvat, stb.) tartalmazó konzerv. A fémdobozos csomagolásnak, valamint a cukros oldatnak köszönhetően felbontás nélkül évekig megőrzi frissességét. Bármilyen egzotikus étel tökéletes hozzátartozója, legyen az gyümölcssaláta, gyümölcsleves, torta, de néhány húsétel pikáns kiegészítője is lehet.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás előtt száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtőben tárolandó és célszerű néhány napon belül elfogyasztani.

100g Trópusi gyümölcskonzerv

fehérjetartalom

0.41 g

zsírtartalom

0.069 g

szénhidráttartalom

22.36 g

víztartalom

76.78 g

gramm trópusi gyümölcskonzerv?

Top ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Magnézium

13 mg

Foszfor

7 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.12 g

C vitamin

17.5 mg

Niacin - B3 vitamin

0.562 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.054 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.41 g

Zsír

telített zsírsav

0.019 g

egyszeresen telített zsírsav

0.018 g

többszörösen telített zsírsav

0.032 g

ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Vas

0.52 mg

Magnézium

13 mg

Foszfor

7 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.11 mg

Réz

0.08 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

rost

1.3 g

víz

76.78 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.054 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.045 mg

Niacin - B3 vitamin

0.562 mg

Folát

9 µg

A vitamin

6 µg

C vitamin

17.5 mg

B6 vitamin

0.12 g

Címlapról ajánljuk

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Így készíts 1 olcsó töltelékből 3 házias, káposztás süteményt

A káposztát sokan lenézik, „szegények zöldségének” titulálják – mindezt teljesen jogtalanul. Mint oly’ sok más alapanyag esetében, a lila és fehér fejeknél is igaz, hogy meg kell tanulnunk őket helyesen elkészíteni ahhoz, hogy igazán megszerethessük őket. Ezt pedig érdemes olyan területen kezdeni, ami alapvetően szimpatikusabb: például a káposztás süteményeknél!

Lakos Benedek

További cikkek