r
Nosalty Logó

Tejfölös csirkepaprikás szarvacskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 624 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2498 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 624 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3160.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    818 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    2343 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 2498 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    218 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat finomra aprítjuk, a paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd alaposan sózzuk-borsozzuk őket.
  2. Egy nagy lábasban felhevítjük a zsírt (vagy kiolvasztjuk a szalonna zsírját), és a csirkecombokat néhány perc alatt körbepirítjuk, majd félretesszük őket.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az előbb használt lábasban, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Jól átkeverjük, majd jöhetnek a paprikák és a paradicsom.
  4. Jól átkeverjük, míg picit megfonnyadnak, majd sózzuk-borsozzuk, és felöntjük kb. 2 dl vízzel.
  5. Fedő alatt, 20-25 perc alatt krémesre pároljuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és átkeverjük.
  6. Visszatesszük a megpirított csirkecombokat, és újabb kb. 2-3 dl vízzel felöntjük. Puhára pároljuk a csirkét, szükség szerint további 2-3 dl víz hozzáadásával.
  7. Ha kezd puhulni a csirke, és a szaft is kellően sűrű, lejjebb vesszük a lángot, és lobogó sós vízben kifőzzük a szarvacskát.
  8. Egy kisebb edénybe simára keverjük a lisztet a tejföllel, majd 1-2 merőkanál szafttal elkeverjük. A tejfölös keveréket ezután visszatöltjük az elkészült csirkepaprikásba, és óvatos, körkörös mozdulatokkal elegyengetjük.
  9. Plusz tejföllel, kevés petrezselyemmel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 21611
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A magyar konyha jellegzetes képviselője, mindenki kedvence, a megunhatatlan tejfölös csirkepaprikás.  Szarvacskával és sok-sok tejföllel a kedvencünk! ;)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?