Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös csirkepaprikás szarvacskával

Tejfölös csirkepaprikás szarvacskával
Tejfölös csirkepaprikás szarvacskával
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A magyar konyha jellegzetes képviselője, mindenki kedvence, a megunhatatlan tejfölös csirkepaprikás. 
Szarvacskával és sok-sok tejföllel a kedvencünk! ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat finomra aprítjuk, a paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd alaposan sózzuk-borsozzuk őket.
  2. Egy nagy lábasban felhevítjük a zsírt (vagy kiolvasztjuk a szalonna zsírját), és a csirkecombokat néhány perc alatt körbepirítjuk, majd félretesszük őket.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az előbb használt lábasban, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Jól átkeverjük, majd jöhetnek a paprikák és a paradicsom.
  4. Jól átkeverjük, míg picit megfonnyadnak, majd sózzuk-borsozzuk, és felöntjük kb. 2 dl vízzel.
  5. Fedő alatt, 20-25 perc alatt krémesre pároljuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és átkeverjük.
  6. Visszatesszük a megpirított csirkecombokat, és újabb kb. 2-3 dl vízzel felöntjük. Puhára pároljuk a csirkét, szükség szerint további 2-3 dl víz hozzáadásával.
  7. Ha kezd puhulni a csirke, és a szaft is kellően sűrű, lejjebb vesszük a lángot, és lobogó sós vízben kifőzzük a szarvacskát.
  8. Egy kisebb edénybe simára keverjük a lisztet a tejföllel, majd 1-2 merőkanál szafttal elkeverjük. A tejfölös keveréket ezután visszatöltjük az elkészült csirkepaprikásba, és óvatos, körkörös mozdulatokkal elegyengetjük.
  9. Plusz tejföllel, kevés petrezselyemmel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 9 385
elküldve: 0
receptkönyvben: 151
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás csirke

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

621
csirke alsócomb 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
libazsír 2 ek
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
paprika 2 db
hegyes erős paprika 0.5 db
paradicsom 2 db
víz 6 dl
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 3 ek
finomliszt 0.5 ek
szarvacska tészta 300 g