r
Nosalty Logó

Tejfölös csirke Csiri konyhájából

NS
Tejfölös csirke Csiri konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

492
Kalória
28.5g
Fehérje
12.7g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
220.7g
Víz
141.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 492 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    170.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3451.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1689 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    3434 micro
  • β-crypt
    510 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2349 micro
Összesen 2954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    230 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. Ha a csirke kész főzésre, egy edényben felaprítjuk kis kockára a hagymát, paprikát, dobunk rá egy csipet sót, hogy ne égjen hanem párolódjon, amikor már üveges, rádobjuk a felkockázott paradicsomot, és addig sütjük, amíg szinte elfőnek, és egy szaftos lecsót kapunk.
  2. Rádobjuk a pirospaprikát, és arra a csirkét, majd az ételízesítőt, borsot, és a pár szem köménymagot. Egy kicsit megkeverjük, fedővel letakarjuk. (Víz nem kell, hisz a hús levet ereszt!)
  3. Kb. 15 percig fő, akkor már kiengedte a csirke a levét, levesszük a fedőt, és készre főzzük, zsírjára sütjük.
  4. Egy kis edényben szétkavarjuk a lisztet a tejföllel, rá a csirkére, egyet fő, és kész.
  5. Főtt tésztával, nokedlivel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Gombát is lehet adni hozzá, (bármilyet) sokat csinálom úgy is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek