r
Nosalty Logó

Paprikás-tejfölös csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paprikás-tejfölös csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2641 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 440 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    212.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2641 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, a bőrt eltávolítjuk, kicsontozzuk.
  2. Jénaiba helyezzük úgy, hogy a húsok szorosan egymás mellett legyenek (mert kicsit összesülnek). Sóval és csirke fűszerkeverékkel ízesítjük. Egy csepp vizet teszünk alá. 180°C -on fedve sütjük. Olajat nem teszünk alá, mert a hús enged elegendő zsiradékot.
  3. 2 ek lisztet a tejföllel,sóval, borssal, pirospapikával és7 dkg reszelt sajttal kikeverünk.
  4. A húst sütés közben forgatjuk, és mindkét felét fűszerezzük. Amikor a hús megpuhult, akkor a szaftjából 1 merőkanállal merünk az "öntet"-be, a többitkiöntjük.
  5. A húsokat elrendezzük, hogy a lehető legkevesebb üres hely maradjon közte, majd ráöntjük a kikevert mártást, és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Tető nélkül 200 °C-on pirosra sütjük.
  7. Ízlés szerint tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12444
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsok engednek zsiradékot, így elhagyom az olajat.  Zúzott fokhagymát is tehetünk a mártásba. Itt karfiolpürével, salátával tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek