Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös bagett

Tejfölös bagett
Tejfölös bagett
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bagettet gyorsan meg lehet sütni, így ha későre jár, inkább ezt sütöm, mint kenyeret.

hozzávalók / 6 adag

Tang zhong

Kenyértészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben a 2 dkg tönkölylisztet elkeverjük csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtve használunk a tésztához.

Kenyértészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe mérünk minden hozzávalót: tang zhong, felfuttatott élesztő, puha vaj, lisztek, só, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 6 részre osztjuk, mindegyiket tenyerünkkel lapos téglalap alakká húzzuk ki, aztán feltekerjük, bagett sütőformába fektetjük. Olajozott folpackkal letakarva fél órát kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 250 fokra, és 15 perc alatt megsütjük benne a bagetteket.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • költség: 330 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 347
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

bagett, bagett tang zhong-gal, gyors bagett

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

430
víz 1 dl
tönkölybúza liszt 2 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
tönkölybúza liszt 40 dkg
tejföl 8 dkg
víz 2 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
1.5 teáskanál
vaj 4 dkg