r
Nosalty Logó

Tejcsokis torta Patrícia konyhájából

NS
Tejcsokis torta Patrícia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

A díszítéshez

653
Kalória
12g
Fehérje
67.5g
Szénhidrát
36.8g
Zsír
72.7g
Víz
199.2g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
39.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

​A krémhez

A díszítéshez

Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

​A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

​A krémhez

A díszítéshez

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    221 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3811.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    405.2 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    436.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 3925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat felverjük a 2 ekvízzel és 3 ekcukorral. A tojásfehérjéket felverjük 1 csipet sóval,3 ekcukorral és 1 vaníliás cukorral.
  2. Egy tálba tesszük a sütőport, lisztet, étkezési keményítőt és a kakaóport; összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, és elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
  3. Kikent, kilisztezett, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 220°-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percet, majd levesszük a hőfokot 180°-ra, és tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez2 csokis pudingot sűrűre főzünk 3-4 ekcukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl növényi tejszínt némi porcukorral, és hozzákeverjük. A tésztát kettévágjuk, és megkenjük a krémmel.
  5. Az összeállított tortát tetszés szerint felvert tejszínnel díszítjük, és némi olajjal felolvasztott csokival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyik családtagom születésnapjára készítettem el meglepetésként. Nagy sikert aratott.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek