Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsás csokoládé crémeux torta

Rózsás csokoládé crémeux torta
Rózsás csokoládé crémeux torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy lányom 25 éves lett, neki készült ez az isteni krémmel készült torta!!! Megéri kipróbálni!! :-))

hozzávalók / 6 adag

piskótalap

csokoládé crémeux

díszítés

ajánlat

Én olcsó ételfestéket vásároltam hozzá, és cseppenként adtam a fondanthoz, plusz étkezési keményítővel keményítettem vissza a fondantot.....

Az oldalára aprítógépben összezúzott kemény cukrot tettem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) alaposan kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Miután kész, rácsra tesszük hűlni.
  3. A krémhez a csokit aprítsuk fel. A tejet, tejszínt öntsük össze, és forraljuk fel.
  4. A cukrot a tojásokat keverjük el, adjuk hozzá a lisztet, nem kell habosítani csak keverjük el. A forró tejes keverékhez adjuk, és folyamatosan keverjük. Amikor elkezd sűrűsödni, vegyük le a tűzről.
  5. Adjuk hozzá a csokoládét. Keverjük, amíg el nem olvad alaposan, és fedjük le, hogy ne bőrösödjön. Néha keverjük át !Hagyjuk kihűlni.
  6. Állítsuk össze a tortát. Ha kihűlt teljesen, vágjuk a tortalapot három felé. Kenjük meg a krémmel. Tetejére is tehetünk a krémből, vékonyan. Készítsünk rózsaszín és zöld színű masszát cukorfondantból, és díszítsük kedvünkre a tortánkat. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 409
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
785 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládékrémes torta,rózsás torta,fondantos torta,szülinapi torta,crémeux torta,torta csokoládékrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1219
tojás 6 db
cukor 24 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 38 dkg
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 2 késhegynyi
étcsokoládé 30 dkg
habtejszín 225 ml
tej 225 ml
tojás 3 db
porcukor 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
cukorfondant 20 dkg
ételfesték 10 csepp