r
Nosalty Logó

Rózsás csokoládé crémeux torta

Iluska
Rózsás csokoládé crémeux torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskótalap

csokoládé crémeux

díszítés

1219
Kalória
22.4g
Fehérje
153.5g
Szénhidrát
56.8g
Zsír
112.6g
Víz
315.7g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
95.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskótalap

csokoládé crémeux

díszítés

Összesen 1219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskótalap

csokoládé crémeux

díszítés

Összesen 7305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskótalap

csokoládé crémeux

díszítés

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.5 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    340.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6549.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    920.9 g
  • Cukor
    574 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    675.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1313 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2356 micro
Összesen 7305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

piskótalap

  1. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) alaposan kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Miután kész, rácsra tesszük hűlni.
  3. A krémhez a csokit aprítsuk fel. A tejet, tejszínt öntsük össze, és forraljuk fel.
  4. A cukrot a tojásokat keverjük el, adjuk hozzá a lisztet, nem kell habosítani csak keverjük el. A forró tejes keverékhez adjuk, és folyamatosan keverjük. Amikor elkezd sűrűsödni, vegyük le a tűzről.
  5. Adjuk hozzá a csokoládét. Keverjük, amíg el nem olvad alaposan, és fedjük le, hogy ne bőrösödjön. Néha keverjük át !Hagyjuk kihűlni.
  6. Állítsuk össze a tortát. Ha kihűlt teljesen, vágjuk a tortalapot három felé. Kenjük meg a krémmel. Tetejére is tehetünk a krémből, vékonyan. Készítsünk rózsaszín és zöld színű masszát cukorfondantból, és díszítsük kedvünkre a tortánkat. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagy lányom 25 éves lett, neki készült ez az isteni krémmel készült torta!!! Megéri kipróbálni!! :-))

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek