r
Nosalty Logó

Csokoládétorta szedres és citromos krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Csokoládétorta szedres és citromos krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tortalap

Szedrem krém

Citromos krém

Összesen 757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tortalap

Szedrem krém

Citromos krém

Összesen 7556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tortalap

Szedrem krém

Citromos krém

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    450.4 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3368.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.7 g
  • Cukor
    544 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    1252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2113 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2257 micro
Összesen 7556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Tortalap

Szedrem krém

Citromos krém

Elkészítés

Tortalap

  1. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki. A vajat szintén olvasszuk fel, majd szintén hűtsük ki.
  2. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
  3. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott, kihűtött vajat, majd a kihűtött csokoládét is. (ekkor egy lágyabb masszát kapunk)
  4. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a csokoládés keverékhez, és fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  5. Sütőpapírral béleljük ki a tortaformákat, majd a massza kétharmad részét öntsük a 24 cm-es tortaformába, a maradékot pedig a 20 cm-es tortaformába.
  6. Helyezzük be a tortaformákat előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre. Tűpróbáig süssük!!!
  7. A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen a tortalapokat mielőtt megtöltenénk.
  8. Az egyik nagyobb tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, egyenletesen kenjük rá a szedres krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot és a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le. Ezután a tésztalap közepét kenjük meg 1-2 evőkanál lekvárral, majd helyezzük rá az egyik kisebb tésztalapot.
  9. Ezután kenjük rá egyenletesen a citromos krém kétharmad részét, majd helyezzük rá a másik tésztalapot, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le. Végül a maradék citromos krémmel kenjük meg kívülről is a tortát, majd díszítsük a félretett szederrel. (Én pár szál fehér legyezővirággal is díszítettem, de az NEM ehető!!!!)
  10. Az elkészült tortát helyezzük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Szedrem krém

  1. A szedret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyünk félre pár szemet a díszítéshez. A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a mascarponekrémmel. Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett szedret, majd óvatosan forgassuk össze.

Citromos krém

  1. A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a citromos krémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 259
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 25.

Ajánló

Tipp:Én a hozzávalókat megfeleztem, majd a kikevert masszát külön-külön sütöttem meg egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben 15 perc alatt. Miután mindkét lap kihűlt, ráhelyeztem a tortaformát, majd egy éles késsel körbevágtam. Így a tortalapok egyformák lettek, a leeső tésztából pedig kókuszgolyót készítettem.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Tortalap

Szedrem krém

Citromos krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek