r
Nosalty Logó

Csokoládétorta szedres és citromos krémmel

Gizi
Csokoládétorta szedres és citromos krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tortalap

Szedrem krém

Citromos krém

757
Kalória
12.5g
Fehérje
76.1g
Szénhidrát
45g
Zsír
74.3g
Víz
199.6g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
54.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tortalap

Szedrem krém

Citromos krém

Összesen 757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tortalap

Szedrem krém

Citromos krém

Összesen 7556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tortalap

Szedrem krém

Citromos krém

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    450.4 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3368.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    760.7 g
  • Cukor
    544 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    743.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    1252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2113 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2257 micro
Összesen 7556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

Tortalap

  1. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki. A vajat szintén olvasszuk fel, majd szintén hűtsük ki.
  2. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
  3. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott, kihűtött vajat, majd a kihűtött csokoládét is. (ekkor egy lágyabb masszát kapunk)
  4. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a csokoládés keverékhez, és fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  5. Sütőpapírral béleljük ki a tortaformákat, majd a massza kétharmad részét öntsük a 24 cm-es tortaformába, a maradékot pedig a 20 cm-es tortaformába.
  6. Helyezzük be a tortaformákat előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre. Tűpróbáig süssük!!!
  7. A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen a tortalapokat mielőtt megtöltenénk.
  8. Az egyik nagyobb tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, egyenletesen kenjük rá a szedres krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot és a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le. Ezután a tésztalap közepét kenjük meg 1-2 evőkanál lekvárral, majd helyezzük rá az egyik kisebb tésztalapot.
  9. Ezután kenjük rá egyenletesen a citromos krém kétharmad részét, majd helyezzük rá a másik tésztalapot, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le. Végül a maradék citromos krémmel kenjük meg kívülről is a tortát, majd díszítsük a félretett szederrel. (Én pár szál fehér legyezővirággal is díszítettem, de az NEM ehető!!!!)
  10. Az elkészült tortát helyezzük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Szedrem krém

  1. A szedret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyünk félre pár szemet a díszítéshez. A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a mascarponekrémmel. Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett szedret, majd óvatosan forgassuk össze.

Citromos krém

  1. A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a citromos krémmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek