r
Nosalty Logó

Tej nélküli őszibarackos diós süti

Margó48
Tej nélküli őszibarackos diós süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Sütés után

320
Kalória
6g
Fehérje
52.8g
Szénhidrát
10.3g
Zsír
87.7g
Víz
72g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
35.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Sütés után

Összesen 320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Sütés után

Összesen 3181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Sütés után

Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4894.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    528.1 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    876.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1197 micro
  • β-crypt
    514 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 3181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját a cukrokkal és fokozatosan hozzá adagolt vízzel habosra keverjük, majd a kanalanként hozzáadagolt olajjal is tovább keverjük gépi habverővel.
  2. A liszteket a sütőporral és a dióval elkeverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A megmosott őszibarackot lehéjazzuk, négyfelé vágva kiszedjük a magját. A szeleteket keresztben kettévágjuk, így 8 db lesz egy szem barackból.
  5. Az 1 dkg cukrot elkeverjük a kávéskanál (5 g) őrölt fahéjjal, és ebbe hempergetjük meg a feldarabolt őszibarackokat.
  6. A felvert tojássárgájához lazán hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a keményre felvert tojások fehérjét.
  7. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és rárakjuk a fahéjas, cukros őszibarackokat.
  8. Előmelegített sütőben kb 170 c fokon kb 30-35 percig sütjük (tűpróba).
  9. Sütőből kivéve rácsurgatjuk az előtte mézzel elkevert fahéjat. Kihűlve szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Mivel most van az őszibarack érése, nekünk félkemény állapotban volt ez a 1/2 kg, közepes nagyságú őszibarackunk, ebből szerettünk volna valami finomat, ami szerintünk sikerült, mert mindenkinek ízlett.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek