Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tej nélküli őszibarackos diós süti

Tej nélküli őszibarackos diós süti
Tej nélküli őszibarackos diós süti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel most van az őszibarack érése, nekünk félkemény állapotban volt ez a 1/2 kg, közepes nagyságú őszibarackunk, ebből szerettünk volna valami finomat, ami szerintünk sikerült, mert mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tetejére

Sütés után

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukrokkal és fokozatosan hozzá adagolt vízzel habosra keverjük, majd a kanalanként hozzáadagolt olajjal is tovább keverjük gépi habverővel.
  2. A liszteket a sütőporral és a dióval elkeverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A megmosott őszibarackot lehéjazzuk, négyfelé vágva kiszedjük a magját. A szeleteket keresztben kettévágjuk, így 8 db lesz egy szem barackból.
  5. Az 1 dkg cukrot elkeverjük a kávéskanál (5 g) őrölt fahéjjal, és ebbe hempergetjük meg a feldarabolt őszibarackokat.
  6. A felvert tojássárgájához lazán hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a keményre felvert tojások fehérjét.
  7. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és rárakjuk a fahéjas, cukros őszibarackokat.
  8. Előmelegített sütőben kb 170 c fokon kb 30-35 percig sütjük (tűpróba).
  9. Sütőből kivéve rácsurgatjuk az előtte mézzel elkevert fahéjat. Kihűlve szeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 515
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

barackos diós süti, diókocka barackkal, fahéjas-barackos diós süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

320
tojás 4 db
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 6 ek
víz 6 ek
rétesliszt 15 dkg
finomliszt 5 dkg
dió 5 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
őszibarack 6 közepes db
cukor 1 dkg
fahéj 5 g
méz 1 ek
fahéj 1 kávéskanál