adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
0.5 bögre xilit
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
1 db őszibarack
-
fahéj ízlés szerint
340
Kalória
9.2g
Fehérje
64.5g
Szénhidrát
4.8g
Zsír
127.1g
Víz
8.1g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
340
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1359
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 64.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 127.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
340
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2274.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 828 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 258 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 508.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1596 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
1359
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
151
kcal
Elkészítés
- A gyümölcsök kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy keverőtálban.
- Sütőpapírral bélelt /kisebb/jénaiba öntjük a keveréket, és belenyomkodunk 1 marék meggyet. Ezután a tetejére szórunk még egy marék meggyet és a /lusta módon/ héjastól felkarikázott őszibarackot.
- Megszórjuk fahéjjal /és egy picikristálycukorral/.
- Közepes hőmérsékleten /gázsütő 4-es/ 40 perc alatt készre sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 40 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20x24
Azt gondolom, hogy nálunk a finomliszt korszaka a pitesütésnél leáldozott! Nem csupán azért, mert mindenhol azt hallani, hogy ne fogyasszunk fehér lisztet, egy jó sütinél ugyanis ez nem elég erős érv, de az az igazság, hogy hihetetlenül finom süteményt lehet sütni búzadarából, és ráadásul meg lehet pakolni rengeteg finom gyümölccsel, mert ennek a levét a dara mind magába szívja! Ez egy igazi lusta recept, nem kell a tojásokkal bajlódni, habokat verni, csak behajigálni mindent egy keverőtálba, rá a gyümölcs, és már kész is! Ráadásul még a vonalakra is vigyáz. :)