Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szupergyors barackos-meggyes süti

Szupergyors barackos-meggyes süti
Szupergyors barackos-meggyes süti
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt gondolom, hogy nálunk a finomliszt korszaka a pitesütésnél leáldozott! Nem csupán azért, mert mindenhol azt hallani, hogy ne fogyasszunk fehér lisztet, egy jó sütinél ugyanis ez nem elég erős érv, de az az igazság, hogy hihetetlenül finom süteményt lehet sütni búzadarából, és ráadásul meg lehet pakolni rengeteg finom gyümölccsel, mert ennek a levét  a dara mind magába szívja!

Ez egy igazi lusta  recept, nem kell a tojásokkal bajlódni, habokat verni, csak behajigálni mindent egy keverőtálba, rá a gyümölcs, és már kész is! Ráadásul még a vonalakra is vigyáz. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsök kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy keverőtálban.
  2. Sütőpapírral bélelt /kisebb/ jénaiba öntjük a keveréket, és belenyomkodunk 1 marék meggyet. Ezután a tetejére szórunk még egy marék meggyet és a /lusta módon/ héjastól felkarikázott őszibarackot.
  3. Megszórjuk fahéjjal /és egy pici kristálycukorral/.
  4. Közepes hőmérsékleten /gázsütő 4-es/ 40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 299
elküldve: 94
receptkönyvben: 902
elkészítve: 17/47
Facebookon megjelent: 1

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lusta grízsüti, diétás barackos-meggyes grízsüti, poharas barackos-meggyes, bögrés grízsüti, meggyes pite

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bévi48
mamuka / Bévi48 Wed, 2013-07-31 12:58

Ma megsütöttem ezt a sütit,sárgabarackot,szilvát,reszelt almát és csokidarabokat tettem bele.
Sok,több,mint 50 deka gyümölcsöt használtam tisztán mérve,de még többet is elbírt volna. 1 tojást is tettem bele,gondoltam,nem fog ártani. :)
Finom lett,diétás tejszínhabbal pedig még finomabb,mi legalábbis úgy ettük.

Köszi a receptet.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-07-31 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

csiganyuci
csiganyuci / csiganyuci Tue, 2013-07-30 18:42

Szia! Hát ez valami csudi jó! :) Örültem mikor megláttam a receptedet mert nagy tönköly és nyírfacukor fan vagyok. :) Annyit módosítottam, hogy az olíva helyett kókuszolajat tettem bele, a joghurtból pedig növényit használtam így még egészségesebb. Köszönöm!

katamolly
katamolly Fri, 2012-12-14 21:37

Szia! Én is kipróbáltam, de nem sikerült teljesen jól, igaz, így is elfogyott. :-) Nem figyeltem, a hozzávalóknál viszont nincs is benne, mekkora az a joghurtos pohár, így nekem eléggé száraz lett. Légyszi írd be a hozzávalókhoz is, hány ml. joghurt kell bele. Köszi! Nem adom fel, mert nagyon kíváncsi vagyok, milyen, ha jól sikerül. :-)

diavega
DiaNatura / diavega Sat, 2012-12-15 09:53

Szia Katamolly! Igazából nem annyira lényeges a joghurtos pohár mérete, én sem mindig ugyanolyan joghurtból csinálom! Ez egy alapvetően kalóriaszegény süti, a titka a rengeteg gyümölcs. Azt gondolom az lehetett a baj, hogy abból volt kevés benne, mert ha megnézed a képet, a gyümölcslé szinte teljesen eláztatja a sütit, de a búzadara beszívja a levet, ezért nekem még egyszer sem lett száraz. A meggynél a marék, tudom nem a legpontosabb, majd legközelebb lemérem!Legutóbb mirelit sárgabarackkal csináltam meg és kakaóval,a sárgabarackokat szorosan egymás mellé raktam teljesen befedte a a sütit!/Elkérték többen a receptet/ Csináld meg legközelebb tejföllel, vagy reszelj bele csokit, mint Tmea, esetleg duplázd a gyümölcs mennyiségét! Remélem legközelebb sikerül! Üdv, Dia

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-09-17 08:49

Na. sikerült eljutnom odáig, hogy ez is sorra került. Sima búzadarából csináltam és barack-alma duóval, és hogy ne legyünk annyira natúrak tettem még bele egy kis csokit is...:-)) Nagyon finom lett, az egész család oda volt érte, úgyhogy ismétlés fog következni...:-))

diavega
DiaNatura / diavega Tue, 2012-09-18 10:40

Nagyon köszönöm, hogy elkészítetted és megírtad.Nagyon örülök, hogy finom lett a süti...alma-barack-csoki,hmmm... jó kis trió!:) A meggyem elfogyott, kipróbálom majd én is így,ahogy írtad, a gyerkőceim örülnek majd a plusz csokinak, jó ötlet! Jut eszembe,nem fotóztad le?.... feltehetnéd ;)
Üdv, Dia

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-09-18 11:50

Az az igazság, hogy elég kevés időm van, és csak akkor fotózok le kaját, ha az saját recept és ha még nincs itt fent, és fel akarom tenni, egyébként meg sem fordul a fejemben.
Ja! Azt elfelejtettem megírni, hogy növényi tejföllel készítettem joghurt helyett! :-)))
Minden jót és sok finomat! :-)
Tímea

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-07-29 09:21

Kedves Klári!
Bioboltokban lehet kapni!
Máshol szerintem nem nagyon.
Sima búzadarával is ugyanolyan a süti! Próbáld ki, ha ízlik írj! :)
Üdv, Dia

kutasiklari
kutasiklari Sun, 2012-07-29 14:34

Köszönöm a válaszod! Megpróbálom először ezt beszerezni. Ha nem sikerül, akkor jöhet a hagyományos. Feltétlenül kipróbálom. Üdv: Klári

Mexxi
Mexxi / Mexxi Wed, 2012-06-20 12:13

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy milyen állaga lesz? Megsütöttem - igaz változtatnom kellett rajta, mert glutén, tojás és tejérzékeny vagyok (azért örültem a receptnek, mert nem kell hozzá tojás). Rizsdarát használtam, rizstejszínt a joghurt helyett. Teljesen instabil lett, nincs mi összetartsa... persze finomnak finom, csak kiskanállal eszegetem :) Van valami ötleted, hogy mi segíthetne rajta?
Előre is köszi.
Üdv
Kriszta

diavega
DiaNatura / diavega Wed, 2012-06-20 13:48

Kedves Kriszta!
Ez a süti teljesen puha sütemény állagú és egy kicsit sem folyós. A búzadara megszívja magát nedvességgel és megdagad ugyanakkor nem lesz morzsás. Szerintem a rizsdara lehet a gond, főzésnél az ragacsosabb is mint a búzadara. Talán kukoricadarával kellene megpróbálnod, az jobban megduzzad a nedvességre, bár az egy kicsit más ízre. Esetleg pudingporral is meg lehetne próbálni, vagy bioboltokban tojás helyett lehet kapni olyan port, ami megköti kicsit.
Aztán van kész gluténmentes kalácskeverék is, tudom ez nem olcsó, de ha csak sütemény alapnak használod több alkalomra is elég lehet. Erre jöhetne valamilyen pudingporral zselésített gyümölcs, tetejére pedig hamis tejszínhab/ezt pár nap múlva látni fogod nálam!/. Vannak még az aszalványokból készült édességek is, azok is isteniek!
Remélem tudtam segíteni!
Üdv, Dia

Mexxi
Mexxi / Mexxi Wed, 2012-06-20 19:10

Köszi Dia!

Kukoricadarával megpróbálom legközelebb. Tojáspótlóm van itthon, de még soha nem használtam, de valószínűleg az is segített volna a helyzeten. Köszönöm az ötleteket! :)

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-07-29 09:19

Szia Mexxi!
Kukoricadarával próbáltam egy hasonló sütit, sütemény állaga lett, nem volt pépes, íze is jó volt, de valahogy mégis furcsák voltak a kukoricadarabkák!
Szerintem nem az igazi!
Üdv, Dia

robea75
robea75 Tue, 2012-06-19 18:11

Köszi a receptet,isteni lett!!!!!!!!!!!!Már el is küldtem a pár sütni szerető ismerősnek:-)

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-06-17 22:36

Kedves Wawa és Tmea!
Pótoltam a receptnél az adatokat!
Azóta már újra készítettem a sütit, befolyásolja a mennyiséget az is, hogy mennyi gyümölcsöt használunk. Ennél a több gyümölcs csak javít a sütin, mert a búzadara felissza a levét, mégsem lesz vizes, így lehet kicsit nagyobb tepsit is használni.
Kb. 8 nagyobb szelet süti lett akkor belőle, ezt négyen uzsonnára meg is ettük,így érdemesebb 2 pohárnyi mennyiséggel készíteni egyből!
Jó sütögetést!
Üdv,
Dia

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-06-18 09:06

Köszi szépen! Jó, hogy megírtad, a mi négy tagú családunknak élből dupla adaggal kell indítani. Szerintem ki fogom próbálni csak kukoricadarával.
Üdv
Tímea

Wawa
Wawa / Wawa Sun, 2012-06-17 21:25

Légyszives ird meg, hogy mekkora poharat használsz a recepthez.

soroskovacs
soroskovacs Sun, 2012-06-17 16:06

Szia!
A pohár=joghurtos pohár?Kicsi,vagy nagy?
Köszi előre is a választ.
Üdv:Anikó

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-06-17 22:26

Szia Anikó!
Köszönöm az észrevételt, örülök hogy felhívtad a figyelmet erre, ki is javítottam.
Nem is a kicsi, nem is a nagy pohár, mert ezek 140gr, és 330gr-osak,/megnéztem/:), ez a joghurt viszont 240gr-os volt, ennek a pohara 250ml.
Jó sütögetést!
Üdv,
Dia

340
búzadara 1 bögre
joghurt 2.5 dl
olívaolaj 1 ek
xilit 0.5 bögre
szódabikarbóna 1 tk
sütőpor 1 tk
1 csipet
cukor 1 csipet
meggy 20 dkg
őszibarack 1 db
fahéj 0 ízlés szerint