Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tej- és gluténmentes finomfőzelék

Tej- és gluténmentes finomfőzelék
Tej- és gluténmentes finomfőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg borsófőzeléknek indult, végül finomfőzelék lett belőle. És milyen finom lett!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tej- és gluténmentes pékáruval tálaljuk (igény szerint).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, majd a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymákat fokhagymanyomón áttörjük, és a virsliket felkarikázzuk.
  2. Egy fazékba tesszük a hagymákat, és kókuszzsíron üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszersót.
  3. Ezután felöntjük a 2,5 l vízzel, beletesszük a felkarikázott virsliket, a babérleveleket, a majorannát és az őrölt fekete borsot.
  4. Amíg a víz felforr, addig elkészítjük a rántásunkat egy mixer segítségével. A konzerv levéhez hozzáadjuk a kukoricalisztet, és jó alaposan összerázzuk.
  5. Ezt követően a főzelékhez adjuk a bébirépás cukorborsót, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a rántásunkat.
  6. Még egy kicsit forraljuk, esetleg megkóstolhatjuk, hogy kell-e még bele valamilyen fűszer.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 328
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

cukorborsó-főzelék, tavaszi főzelék virslivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

232
cukorborsó 35 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
fűszersó 3 teáskanál
babérlevél 3 db
majoranna 2 teáskanál
fekete bors 2 kávéskanál
kókuszzsír 2 ek
víz 2.5 l
kukoricaliszt 7 evőkanál
virsli 20 dkg