r
Nosalty Logó

Tavaszi vagdalt hús tejfölös gombamártással

NS
Tavaszi vagdalt hús tejfölös gombamártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A vagdalt húshoz

A gombamártáshoz

A burgonyához

767
Kalória
39g
Fehérje
59.9g
Szénhidrát
42.2g
Zsír
536.7g
Víz
190.1g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vagdalt húshoz

A gombamártáshoz

A burgonyához

Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vagdalt húshoz

A gombamártáshoz

A burgonyához

Összesen 3061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vagdalt húshoz

A gombamártáshoz

A burgonyához

Összesen 93 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    536.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2980 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5554.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2596 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    239.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    2146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    647 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11919 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 3061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A vagdalt húshoz

  1. Tavaszi vagdalt hús:
  2. Lereszeljük vagy aprítógéppel összeaprítjuk a zöldségeket. Bármilyen zöldséget tehetünk bele, de az itt felsoroltak ne maradjanak ki.
  3. A darált húst sózzuk, borsozzuk, üssük bele a tojást, majd keverjük hozzá a zöldségeket.
  4. Ha nem elég formázható, szórjunk bele zsemlemorzsát.
  5. Egy őzgerinc formát kenjünk ki, és tegyük bele a húst, majd közepes lángon kb. 1 órán át süssük. Ha nincs őzgerinc formánk, sima tepsiben is süthetjük, akkor egy kicsit keményebbre kell keverni a masszát, úgy hogy egy téglalapot tudjunk belőle formázni.
  6. Tejfölös gombamártás:
  7. A vöröshagymát felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
  8. A gombát meghámozzuk felszeleteljük, és a hagymához adjuk.
  9. Felöntjük az alaplével, ételízesítős vagy leveskockás vízzel, és puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  10. Nem baj ha sok leve van, sőt jobb is, annál hosszabb leve lesz a mártásunknak.
  11. Készítsünk tejfölös habarást, és sűrítsük be vele a főzetet.
  12. Petrezselymes burgonya:
  13. Én ehez az ételhez sült burgonyából készítem a köretet. Pucoljuk meg a burgonyát, és vágjuk apró kockákra, újburgonyát is használhatunk, ha az apró szeműt választjuk, azt nem kell felaprítani.
  14. Amíg a burgonya sül, felaprítjuk a petrezselyemzöldet, és kevés olajon megdinszteljük.
  15. Mikor a burgonya megsült, összekeverjük a petrezselyemmel, és ízlés szerint sózzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 11x29

A vagdalt húst anyukámtól tanultam, nagyon finom érdekes kombinálása a zöldségeknek és a húsnak, könnyű, hidegen akár szendvicsben is fogyasztható. Nálunk mindig nagy sikert arat. A gombamártást én is az internetről tanultam, nekem nagyon ízlik, habár a gombát szinte bármilyen formában és bármilyen mennyiségben képes vagyok elfogyasztani. :) Mindenkinek nagyon ajánlom. Jó étvágyat hozzá!

További receptek

Címlapról ajánljuk

4+1 tipp grillezéshez a Praktiker szakértőitől

Nem kell tapasztalt profinak lenni, akár kezdőként, kisebb tudással is simán belevághatunk nyári grillpartik szervezésébe. Erről a Praktiker grill workshopján is meggyőződhettünk, ahol Abonyi Péter és Boncz Péter, a Praktiker szakértői adtak hasznos tanácsokat, tippeket, Lázár Chef pedig ínycsiklandó fogásokat készített.

4 virágzó cserje a nyár második felére, mely bírja a...

Az elmúlt évek viszontagságosan forró nyarai után idén sem lehet kíméletes időjárásra számítani. A hőség nemcsak az embereket és állatokat, hanem a növényeket is megviseli, azonban, ha nem szeretnénk lemondani a virágzó kertről, akkor muszáj úgy megválasztani növényeinket, hogy bírják a meleget. Íme, 4 virágzó cserje a nyár második felére!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...