r
Nosalty Logó

Tavaszi sertéssült

Fifinger
Tavaszi sertéssült
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

744
Kalória
55.8g
Fehérje
14.8g
Szénhidrát
50.3g
Zsír
332.6g
Víz
155g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2975 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    332.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1446 micro
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6382.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2245 mg
  • Nátrium
    3192 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1330.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    2187 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5784 micro
Összesen 2975 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket mosás után feldaraboljuk. A húst kissé kiklopfoljuk és besózzuk, kicsit borsozzuk.
  2. Az olajon megpuhítjuk a hagymát, a karikára vágott kolbászt is hozzátéve. Az üveges hagymára ráterítjük a hús szeleteket, kevés vizet (vagy bort) öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk.
  3. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót, a majorannát, és egy kis ideig még pároljuk a fedő alatt.
  4. A végén ráborítjuk a paprika és paradicsom kockákat, és készre pároljuk pár perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne lecsós legyen, a paprika ne főjön meg, maradjon roppanós.
  5. Tálaláskor petrezselymes újburgonyát teszünk mellé vagy vajas krumplit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

A tavasz friss ízei mindig jó étvágyat csinálnak a család tagjainak. A friss főzőhagyma, zöldborsó, paprika, paradicsom és a zöld fűszerek ínycsiklandó elegyet alkotnak a téli, nehezebb étkek után.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...