r
Nosalty Logó

Tavaszi saláta árvácskával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tavaszi saláta árvácskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 539 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 37 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 133 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2085 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    698 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1999 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4128 micro
Összesen 539 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 37 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a fürjtojásokat, majd ha már kemények, pucoljuk meg kb. a felét, a többit hagyjuk meg díszítésnek.
  2. Mossuk meg a retket, újhagymát, madársalátát és az árvácskát, majd apróra daraboljuk fel a zöldségeket.
  3. Keverjük össze a tojásokat és a többi hozzávalót egy nagy tálba, majd facsarjuk rá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal.
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5686
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 25.

Receptkategóriák

Eldöntöttem, hogy szeretnék a virágokról írni egy cikket, és egy kicsit mélyebben beleásni magam a témába, így tettem velük egy próbát, és kipécéztem az árvácskát. Egyrészt mert most van a szezonja, másrészt mert akárhányszor meglátom, valami különös vágy fog el, hogy megegyem. Na, jó ez csak vicc. De tény, hogy kíváncsivá tett. Korábban azt gondoltam, hogy csak dekorációs funkciót látnak el a virágok egy-egy ételben. Azonban miután megkóstoltam, megdöbbentett, hogy nem csak szép, de finom is.

Hozzászólások (3)

Akunyin333

Az arvacska komolyan eheto?

Hagymafaló

Csak a virágja, a többi része enyhén mérgez?. Ehet? még például a sásliliom (savanykás) és a sarkanytúka (pikáns, enyhén csíp?s) virága is.

Hagymafaló

Ha esetleg még mindig gondolkodnál a cikk megírásán, ez az oldal sokat segíthet: http://terebess.hu/tiszaorveny/vadon/index.html

3masmama

Engem az érdekelne, hogy vadárvácska vagy a nemesített árvácska szerepel a receptetben. Vagy mindkett?vel kóstoltad már?

Törölt felhasználó

Kedves 3masmama, korábban írtunk egy cikket az ehet? virágokról: http://www.nosalty.hu/ajanlo/pitypangot-salataba-levendulat-fagyiba-egyunk-viragot Remélem ez segítségedre lesz! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek