Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tatár beefsteak kovextől

Tatár beefsteak kovextől
Tatár beefsteak kovextől
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először gyerekkoromban a 70-es években ettem tatárt. Apukám egy házibuliból hozott kóstolót. Persze nem monda meg, hogy nyers marhahúst eszek, mert tudta, hogy akkor tuti nem ettem volna meg! :) Később az Andrássy úton, - akkor még Népköztársaság útján - az "Ősapánkról elnevezett"  sörözőben lehetett először tatárt kapni, így jobb híján törzsvendégek voltunk barátainkkal. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Konyhai robotgéppel vagy késsel pépesre aprítjuk a húst (persze lehet darálni is, de legalább 3-szor).
  2. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk.
  3. A húst a hagymával, a fokhagymával, a mustárral összekeverjük, olajjal leöntjük, és 1 napig hűtőben állni hagyjuk.
  4. Fogyasztás előtt a húst a többi fűszerrel és a tojássárgájával összekeverjük, pirítósra kenve fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 42 513
elküldve: 7
receptkönyvben: 183
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

kovex

Mióta szakács: 2011.12.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

marhatatár, tatár-beefsteak

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hawk07
Hawk07 / Hawk07 Thu, 2012-01-05 13:03

A kedvencem!
Mi pontosan így készítjük évek óta, és soha nem elég belőle!
Jó volt látni, olvasni. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy próbálja ki.
Nem fog csalódni!
Megyek is, készítek egy adagot, úgy ráéheztem! :)
Üdv

kovex
kovex / kovex Thu, 2012-01-05 18:08

Nálunk most fogyott el, de azt hiszem, hogy hamarosan megint kell csinálnom... :)

282
marhabélszín 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tojássárgája 2 db
fűszerpaprika 2 kk
mustár 1 kk
worcestershire-szósz 1 teáskanál
ketchup 1 ek
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint