r
Nosalty Logó

Tatár beefsteak kovextől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kovex
Tatár beefsteak kovextől
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 281 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1126 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 281 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2292.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 1126 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai robotgéppel vagy késselpépesre aprítjuk a húst (persze lehet darálni is, de legalább 3-szor).
  2. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk.
  3. A húst a hagymával, a fokhagymával, a mustárral összekeverjük, olajjal leöntjük, és 1 napig hűtőben állni hagyjuk.
  4. Fogyasztás előtt a húst a többi fűszerrel és a tojássárgájával összekeverjük, pirítósra kenve fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 57155
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először gyerekkoromban a 70-es években ettem tatárt. Apukám egy házibuliból hozott kóstolót. Persze nem monda meg, hogy nyers marhahúst eszek, mert tudta, hogy akkor tuti nem ettem volna meg! :) Később az Andrássy úton, - akkor még Népköztársaság útján - az "Ősapánkról elnevezett"  sörözőben lehetett először tatárt kapni, így jobb híján törzsvendégek voltunk barátainkkal. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek