Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos krumplileves tejjel

Tárkonyos krumplileves tejjel
Tárkonyos krumplileves tejjel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra mindig kell lennie valamilyen levesnek!! Imádom, és nem csak én, hanem a családom többi tagja is. Mikor bejön a hűvösebb időjárás, főképp igényeljük a meleg tányér levest... :-)))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A habart, tejjel készült ételekhez is nagyon jól illik a borsikafű. Nagyon finom ízt ad!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt, kockára vágott burgonyát odatesszük főlni a babérlevéllel együtt, annyi vízben, amennyi ellepi. Mikor felforr, sózzuk ízlés szerint. 30 perc főzés után zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, 2 perces pirítás után félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és gyorsan felöntjük egy pohárnyi tejjel.
  2. A krumplihoz öntjük, jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tárkonyt. Felöntjük a maradék tejjel. Borsikafűvel ízesítjük. Jól összeforraljuk, alacsony lángon. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 287
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
749 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejes krumplileves, rántott krumplileves, krumplileves tejjel, tárkonnyal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

417
víz 0.5 l
burgonya 7 közepes db
babérlevél 3 db
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
tej 1.5 l
0 ízlés szerint
tárkony 1 kk
borsikafű 1 kávéskanál