r
Nosalty Logó

Kapros csirke joghurttal és tejszínnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Az ördög szakácsnője
Kapros csirke joghurttal és tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1485 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1088.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1485 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellett apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, és pici olívaolajon megpirítjuk (fehéredésnél kicsit tovább).
  2. Ha a teljesen megpuhult a csirke, hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a joghurtot és 1 púpos ek lisztet, majd elkeverjük.
  3. Ha friss kaprunk van, 2 kisebb csokrot apróra vágunk, ha szárított, kb. 2 lapos evőkanálnyit a csirkére szórunk.
  4. A megpucolt fokhagymagerezdeketfokhagymanyomóval (vagy apró darabokban) a csirkéhez adjuk. (Mi nagyon szeretjük a fokhagymát, de ha valakinek túl erős az íze, elég csak 3-4 gerezd.)
  5. Teszünk hozzá ízlés szerint sót és borsot.
  6. Elkeverjük, majd még egyszer összerottyantjuk az egészet.
  7. A végén hozzákeverjük a tejszínt. (Ha túl híg lenne, liszttel sűríthetjük.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17094
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Ajánló

A köret lehet mellé párolt rizs, sült krumpli, de szerintem tésztával a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros csirke joghurttal és tejszínnel
Az ördög szakácsnője 36 recept

Egyik ismerősünk megígérte, hogy hoz kaprot, ezért kinéztem valami finomat, ami kaporral készül. A beígért ajándék elmaradt, de már rákészültem a kapros csirkére, ezért szárítottal mégis megfőztem. Így is nagyon ízlett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek