r
Nosalty Logó

Joghurtos-citromos csirke csicseriborsós fűszeres bulgurral

Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen)
Joghurtos-citromos csirke csicseriborsós fűszeres bulgurral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Joghurtos-citromos csirke

Köret

1183
Kalória
77.1g
Fehérje
105.1g
Szénhidrát
52.9g
Zsír
321.5g
Víz
174g
Koleszterin
18.7g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Joghurtos-citromos csirke

Köret

Összesen 1183 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Joghurtos-citromos csirke

Köret

Összesen 2365 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Joghurtos-citromos csirke

Köret

Összesen 194 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    321.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1183 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3225.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1885 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    643 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    945 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 2365 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

Joghurtos-citromos csirke

  1. A húsokat tetszőleges nagyságú szeletekre, vagy csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a fűszereket, a fokhagymát, a citrom levét és a lereszelt héját. Néhány óráig pácoljuk. (én 1 nappal korábban tettem a pácba a húsokat).
  2. A húsokat kevés olívaolajon elkezdjük egy serpenyőben megsütni. Nagyjából 15 perc alatt el is készül.

Köret

  1. Elkészítjük a bulgurt, amit kb. 10 percig sós-fűszeres vízben főzünk készre, majd leszűrjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk benne a hagymákat, majd a csicseriborsót. Ha kész, beleöntjük a bulgurt is. Ízlés szerint fűszerezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek