Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkemell Glaser konyhájából

Tárkonyos csirkemell Glaser konyhájából
Tárkonyos csirkemell Glaser konyhájából
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha van friss tárkonyunk, a végén szórjuk meg a kész ételt az apróra vágott tárkonnyal. Citrom helyett fűszerezhetjük tárkonyecettel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, megszórjuk a liszttel.

  2. Az olajat ½ ek vajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, és kb. 5 percig sütjük. Kivesszük.

  3. A maradék vajat a pecsenyezsírhoz adjuk, a hagymát megdinszteljük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a tárkonyt és a zöldborsót, felfőzzük, lassú tűzön kb. 5 percig főzzük.

  4. A húst visszatesszük a mártásba, további 2 percig melegítjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 84 909
elküldve: 31
receptkönyvben: 847
elkészítve: 85/90
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes zölborsós csirkemell, tejszínes tárkonyos csirkemell

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edco
edco Sun, 2016-02-07 14:56

Nagyon finom kajcsi, barna rizzsel tálaltam. Aki szereti a kicsit szaftos, ragus ételeket azoknak nagyon ajánlom. Tárkonyos ragu levest szoktam csinálni, de így ebben az összeállításban is nyertes. Egyszerű gyorsan elkészíthető, nem drága, laktató étel.
Köszi a receptet.

Tigelmanne
Tigelmanne Sun, 2014-11-23 12:51

A tejszínt a legvégén kell belerakni, nem a zöldborsó előtt, mert darabos lesz. Sajnos most a recept szerint csináltam, de legközelebb két perccel a vége elott teszem bele. Különben tényleg jó kis recept.

Nensy
Nensy Fri, 2014-05-09 15:25

Már régen elmentettem, de még nem csináltam meg. Nem is tudom miért nem kérdeztem meg eddig, mindig ez a kérdés bennem amikor meglátom, hogy mit eszünk mellé? Vagy ez olyan főzelékszerű lesz? Köszönöm a választ.

Sörösné Rózsa
Sörösné Rózsa Tue, 2016-11-01 10:54

Én egyszer penne tésztával tálaltam ami egy nagyon hasonló recept alapján készült. Mindenkinek ízlett.

Sillyke
Sillyke Tue, 2014-04-01 08:45

Hát ez is elmentem,és megcsinálom.Köszi ezeket a szuper recepteket!! :)

478
vöröshagyma 1 közepes fej
csirkemell filé 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek
szárnyas alaplé 100 ml
főzőtejszín 200 ml
zöldborsó 100 g
tárkony 2 tk
citromlé 1 ek