Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Földimogyorós paprikás csirke

Földimogyorós paprikás csirke
Földimogyorós paprikás csirke
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk. A hagymát apró kockákra, a paprikát durva kockákra vágjuk.
  2. Az olajban a húst körbe megpirítjuk, kivesszük. A visszamaradt zsiradékba a hagymát és a paprikát kb. 3 percig pirítjuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük a levessel és a tejszínnel.
  3. Felfőzzük, hozzáadjuk az előpirított húst, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  4. A húst kivesszük, melegen tartjuk. A durvára vágott földimogyorót -½ ek kivételével- a mártáshoz adjuk, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A húst visszatesszük a mártásba, felforrósítjuk. A kakukkfűvel és a maradék földimogyoróval megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 623
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-földimogyorós csirke, tejszínes paprikás csirke mogyoróval, tejszínes-mogyorós csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margit42
Mancika / margit42 Thu, 2014-09-11 10:56

Kedves Glaser!
Elkészítettem, a kicsit unalmas paprikás csirkéből egy izgalmas étel kerekedett, köszönöm a receptet.

475
csirkemell filé 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
szárnyas alaplé 175 ml
főzőtejszín 100 g
földimogyoró 25 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 2 szál