Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis - bazsalikomos csirke

Chilis - bazsalikomos csirke
Chilis - bazsalikomos csirke
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom ezzel a vacsorával várt haza...  :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kis kockákra vágjuk a sóval, chili porral, olívaolajjal összekeverjük, és állni hagyjuk.
  2. A tejszínbe beletesszük az apróra vágott fokhagymát, az egyik, szintén apróra vágott hagymát, az összevágott bazsalikomot és chilit. Sózzuk és borsozzuk.
  3. A húshoz 2 dl vizet öntünk, és feltesszük főni. Kis lángon fedő alatt addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Amikor elkezd pirulni, rádobjuk az összevágott második hagymát. Az egészet összepirítjuk.
  4. Ráöntjük a tejszínes keveréket, és összeforraljuk. Ha kell, még teszünk bele sót, és esetleg borsot.
  5. Rádobjuk a kisebb darabokra vágott gombát, és amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az összevágott petrezselymet.
  6. Tésztával tálaljuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 319
elküldve: 1
receptkönyvben: 114
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes csirke bazsalikommal, gombás-tejszínes csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

357
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 5 gerezd
bazsalikom 5 levél
petrezselyem 1 csokor
chili 3 db
habtejszín 2 dl
gomba 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 2 dl