r
Nosalty Logó

Tarja agyagedényben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Papp Ágnes
Tarja agyagedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3427 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2821 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3287 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.6 g

Zsír

  • Összesen
    236.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11283.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2234 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2858 mg
  • Nátrium
    5574 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1589.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1279 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1789 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13147 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 3427 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    546 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tálat 20 percre beáztatjuk.
  2. A sonkák felét az edény aljába helyezzük.
  3. A húst megmossuk, sózzuk, és a sonkákra fektetjük.
  4. A gombát és a paradicsomot megtisztítjuk, a gombát nagyobb darabokra, a paradicsomot karikákra vágjuk, sózzuk, és a húsra halmozzuk.
  5. A maradék sonkával befedjük.
  6. A tejfölt a ketchuppal, a fűszerekkel és a sajttal elkeverjük, majd az egész tetejére kenjük.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33567
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 27.

Ajánló

Szeretettel ajánlom mindenkinek, nagyon finom! www.agikonyhaja.blogspot.com

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarja agyagedényben
Papp Ágnes 8 recept

Ajándékba kaptam ezt az agyagedényt, aminek azért is örültem nagyon, mert az ételeket zsiradék nélkül kell elkészíteni benne, így egészséges és nagyon ízletes fogások kerekednek belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...