Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarja agyagedényben

Tarja agyagedényben
Tarja agyagedényben
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajándékba kaptam ezt az agyagedényt, aminek azért is örültem nagyon, mert az ételeket zsiradék nélkül kell elkészíteni benne, így egészséges és nagyon ízletes fogások kerekednek belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szeretettel ajánlom mindenkinek, nagyon finom!
www.agikonyhaja.blogspot.com

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tálat 20 percre beáztatjuk.
  2. A sonkák felét az edény aljába helyezzük.
  3. A húst megmossuk, sózzuk, és a sonkákra fektetjük.
  4. A gombát és a paradicsomot megtisztítjuk, a gombát nagyobb darabokra, a paradicsomot karikákra vágjuk, sózzuk, és a húsra halmozzuk.
  5. A maradék sonkával befedjük.
  6. A tejfölt a ketchuppal, a fűszerekkel és a sajttal elkeverjük, majd az egész tetejére kenjük.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 015
elküldve: 15
receptkönyvben: 441
elkészítve: 14/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Papp Ágnes

Mióta szakács: 2010.10.15.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-tejfölös rakott tarja, sonkával-zöldségekkel rakott tarja agyagedényben

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maricska55
maricska55 Sun, 2013-11-17 20:19

Mekkora agyagedény kell hozzá?Nekem kb1literes van.A ketchupot lehet kihagynám belőle...

Manolya
Manolya / Manolya Tue, 2011-10-11 21:00

Én is elszeretném készíteni,de előtte szeretnék még több olyan hozzászólást aki elkészítette és ízlett neki, köszi:) bocsi csak a tutira kell mennem:D

Fénylány
Fénylány Sun, 2013-11-10 13:10

Én már 4-5x elkészítettem, nyugodtan próbáld ki, nálunk a baráti kör teljesen odavan érte :))

pappagi
Papp Ágnes / pappagi Mon, 2011-10-03 14:27

Kedves Éva!

Köszönöm a hozzászólást, remélem a családod körében legalább akkora sikere lesz ennek az ételnek, mint az enyében. Tényleg finom és rendkívül egyszerű elkészíteni. Sok sikert hozzá!

További szép napot kívánok!

Ági

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-09-27 20:33

Kedves Ágnes!
Guszta az anyagedény, de ami kikukucskál belőle, valami csodás látvány:-))
Kipróbálásra elmentve, anyagedény van: - biztos, hogy nyert ügyem lesz vele, a hétvégén:-))
Nagyon szépen köszönöm. :-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

pappagi
Papp Ágnes / pappagi Tue, 2011-09-27 19:10

Sziasztok!

Még nem próbáltam jénaiban elkészíteni, de biztosan úgy is nagyon finom lesz, de ez esetben egy kevés zsiradékot kell alátenni. Azt javaslom, hogy olyan jénait válasszunk, aminek van teteje, így a hús biztosan átsül, de az utolsó 10 percben vegyük le a tetőt, hogy megpiruljon a teteje.
Jó főzőcskézést!

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-09-27 09:00

Kedves Ágnes!
Nagyon tetszik a recepted és szívesen ki is próbálnám. Sajnos nincs agyagedényem, mit gondolsz elkészíthetném jénaiban is?
Üdv.Edit

856
sertéstarja 60 dkg
paradicsom 3 db
gomba 50 dkg
sonka 30 dkg
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 2 tk
rozmaring 2 tk
zsálya 2 tk
tejföl 4 dl
ketchup 3 ek
sajt 25 dkg