Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Fóliás" hús

"Fóliás" hús
"Fóliás" hús
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept elsőre nagyon egyszerűnek tűnt, ezért nem is számítottam nagy durranásra. Amikor elkészült, meg voltam döbbenve. Már sütés közben lehet érezni az illatát, ami fenséges. Jó étvágyat kívánok!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss, fehér kenyérrel ajánlom.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, majd nem túl vékony karikákra felszeleteljük.
  2. A hússzeleteket bőven sózzuk, borsozzuk és minkét oldalukat bekenjuk mustárral.
  3. A következőkben nagyon egyszerűen rétegezve tepsibe helyezzük az alábbi sorrendben: szalonna, étolaj, burgonya, hagyma, hússzeletek, fokhagyma, karikára vágott paprika, karikára vágott paradicsom, ízlés szerint még mustár és pirosarany.
  4. Rétegenként megsózzuk.
  5. Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben készre sütjük, pároljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 800
elküldve: 12
receptkönyvben: 393
elkészítve: 17/19
Facebookon megjelent: -

szakács

sasika

Mióta szakács: 2010.09.22.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tepsis karaj krumplival, paradicsommal és paprikával paradicsomos-paprikás tepsis karaj krumplival

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabica1313
Gabica1313 Wed, 2011-01-26 20:11

Ezt már elkészítettem és isteni fini lett. A kisfiaimnak nagyon ízlett. Igaz én tettem rá sajtot és tejfölt is.

sasika
sasika / sasika Mon, 2010-10-04 05:43

Igazán örülök, hogy eszedbe juttattam. Egyébként igazad van, mert én is szoktam ezt az ételt egy személyes "batyukban" is készíteni. Úgy még finomabb, de több időre van szüksége.

Üdv:
sasika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-03 22:23

Amikor olvastam a recept nevét, egyből a grillezések jutottak eszembe. Mikor a receptet elkezdtem olvasni, még ott sem kapcsoltam. Most csapkodom a homlokom, mert szimplán kihagytam a hús szócskát. :D
Hogy mire gondoltam? Minden amit felsoroltál, kivéve a hús! Belebugyolálni alufóliába, és a parázs felett puhára párolni.
Köszi, hogy eszembe juttattad ezeket a fincsi nyári ízeket. :)

Üdv, Tyche

507
sertéstarja 60 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
burgonya 1 kg
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
paradicsom 50 dkg
paprika 50 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek
csípős paprikakrém 1 teáskanál