r
Nosalty Logó

Tandori csirkenyárs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Tandori csirkenyárs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkenyárs készítése

Raita készítése

Összesen 369 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkenyárs készítése

Raita készítése

Összesen 1480 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkenyárs készítése

Raita készítése

Összesen 75 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1711 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 369 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8680.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    6845 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1161 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1529 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1480 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Csirkenyárs készítése

Raita készítése

Elkészítés

Csirkenyárs készítése

  1. Egy mixer gépbe öntünk egy nagy doboznyi joghurtot az összes fűszerrel, olajjal, citromlével, reszelt gyömbérrel összeturmixoljuk, és félretesszük.
  2. A megmosott, leszárított csirkemellet hosszanti irányban fél centis csíkokra vágjuk. A csirke csíkokat lapos felükön - előre beáztatott - húsnyársra fűzzük úgy, mintha csak egy ruha szegélyét varrnánk fel. A hullámokat szorosan összetoljuk.
  3. A csirkenyársakat konyhai kenőecset segítségével megkenjük a fűszeres páccal, és legalább egy órára letakarva hűtőbe tesszük.
  4. Közben elkészíthetjük a raitát és a jázminrizst. A sütőt pedig időben melegítsük elő 180 fokra.
  5. A pácolt csirkenyársakat sütőpapírral borított tepsibe fektetve, sütőben 5-5 perc alatt mindkét felükön megsütjük. A maradék páccal sütés előtt és sütés közben (amikor megfordítjuk a nyársakat) megkenhetjük a húst, így még fűszeresebb és omlósabb lesz.
  6. Tálaláskor frissen aprított korianderrel vagy petrezselyemmel díszítsük az ételt.

Raita készítése

  1. A kígyóuborkákat hámozzuk meg, és vágjuk fel nagyon apró kockákra.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a fűszereket a joghurttal, és szórjuk bele az uborkakockákat. Egy gyors keverés után már tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3711
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Ajánló

Ezt az eredetileg grillsütőre íródott receptet - nyár és grillsütő híján - sütőben készítettem el, és nagyszerűen sikerült. Jázminrizzsel és raitával tálaltam, mely hűsítőként szolgált a fűszerekben gazdag húshoz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A joghurt nálunk gyorsan fogy. Ehhez a vacsorához el is kellett rejtenem a gyerekek elől a hűtőben két dobozzal belőle. Szerencsére nem fedezték fel a turpisságot, így nagyszerű lett az este.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia, Csirkemellet a süt?ben 5-5 percig sütjük????? Hát ez nagyon kevésnek t?nik.....

Gréti

Szia, próbáld ki, lehet, hogy nálad egy kicsit hosszabb lesz a folyamat, nálam elegend?nek bizonyult az el?melegített, h?légkeveréses süt?ben való, összesen 10 perces sütés. Az egyik nyársat vedd ki és kóstold meg a husit, miel?tt az egészet kiemelnéd. Üdv, Gréti

Hozzávalók

Csirkenyárs készítése

Raita készítése

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?