r
Nosalty Logó

Tahinis-csokidarabos amerikai keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Tahinis-csokidarabos amerikai keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 278 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3342 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 451 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 278 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5918.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    1055 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3342 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 451 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat, a tahinit, a nádcukrot és a vaníliaaromát egy nagy tálban kihabosítjuk.
  2. Hozzákeverjük a tojást, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, és az egészet teljesen egyneműre keverjük. Nem kötelező átszitálni a száraz alapanyagokat, de érdemes, hogy biztosan csomómentes legyen a tészta.
  4. Jöhet bele a csoki! A legtöbb amerikai receptben csokipasztillát használnak, de teljesen felesleges erre pénzt áldoznunk: egyszerűen fogjuk a kedvenc étcsokinkat és kockázzuk fel egy jó késsel. Azonban ha/mivel nem akarjuk, hogy az apró csokiforgácsok miatt megszíneződjön a tészta, szitáljuk ezt is át, így megszabadulva az apróléktól.
  5. Keverjük el a csokidarabokat a tésztában, majd egy fagyis- vagy evőkanál segítségével porciózzuk sütőpapírral bélelt tepsire. Nem baj, hogy nem szabályos gombócok, sütés közben kilapulnak majd, és a kekszek pont így lesznek tökéletesek. Nekünk 20 keksz jött ki ebből a tésztamennyiségből.
  6. Szórjuk meg a tésztahalmok tetejét szezámmaggal, majd 185 fokos, előmelegített sütőben süssük 12-15 percet. Előfordulhat, hogy a kekszek sütés közben megpuffadnak, emiatt ne aggódjunk: a sütőből kivett, még puha kekszek tetejét egy kanállal vagy spatulával könnyen lenyomhatjuk.
  7. A sütőből kivett kekszeket hagyjuk 15 percet hűlni, hogy jó ropogósak legyenek.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1744
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 29.

Receptkategóriák

Tahinis-csokidarabos amerikai keksz
Rosanics Petra 193 recept

Az amerikai csokidarabos keksz közel százéves receptjét már rengeteg verzióban és ízesítésben elkészítették szerte a világon. Nálunk is rengeteg receptet találhattok, de ilyet még nem készítettünk korábban: a vaj jó részét ugyanis tahinire, vagyis szezámpasztára cseréltük! A kekszek így nem csak szuper, mélyebb ízt kaptak, de ha lehetséges, még szaftosabb és ropogósabb korongok lettek a tésztából.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek