r
Nosalty Logó

Tagliatelle erdei gombával

P.
Tagliatelle erdei gombával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1299
Kalória
37.6g
Fehérje
120.7g
Szénhidrát
67.2g
Zsír
162g
Víz
141.5g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2219.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4438.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    324 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 2598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

  1. A szárított gombát beáztatjuk kb 1,5 dl hideg vízbe, és állni hagyjuk legalább egy órát.
  2. Felolvasztjuk a vajat, összekeverjük az olívaolajjal. Beleöntjük az apróra vágott hagymát, pirítjuk.
  3. Beletesszük a fokhagymát, majd kb. fél perc elteltével a lecsepegtetett gombát is.
  4. Összekeverjük, majd hozzáöntünk a gomba áztatólevéből. (Ezt előtte kicsit szűrjük le.)
  5. Hozzáöntjük a fehérbort és fedő alatt pároljuk kb 10 percig.
  6. Levesszük a fedőt és még felöntjük egy kis borral, majd újra sűrűre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  7. Ha elég sűrű a szaft, levesszük a tűzről és beletesszük a frissen aprított petrezselymet.
  8. Tagliatelle (széles metélt)tésztával tálaljuk, parmezánnal meghintve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ez amolyan "boros" recept. Mi ilyennek szeretjük. Elővigyázatosságként kezdésnek javasolt kevesebb bort tenni bele. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...