r
Nosalty Logó

Házi pappardelle tejszínes-gombás raguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Házi pappardelle tejszínes-gombás raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 2708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1087 micro
Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5422.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    2879 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1918 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4350 micro
Összesen 2708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, elkeverjük a csipet sóval, majd mélyedést képezünk a közepén, beleütjük a 3 tojást.
  2. Villával elkeverjük a tojást, majd hozzáadjuk az olajat. Pár perc alatt cipóvá gyúrjuk. (Én még tettem egy kevés vizet hozzá, így könnyebben tudtam gyúrni.)
  3. Beletesszük egy zacskóba, és berakjuk a hűtőbe pihenni.
  4. Ez idő alatt vághatjuk össze a kockára vágott tarját és a zöldségeket.
  5. Az olajon pár percig sütjük a tarját, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, gombát. Nem kell sózni, miután a tarja elég sós (mármint az enyém az volt), borsozzuk.
  6. 6-8 percig főzzük (a gomba elég vizet ereszt), majd hozzáadjuk a tejszínt is, és azzal 2-3 perc alatt készre főzzük.
  7. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, és tésztanyújtóval kinyújtjuk. Ha nincs gépünk, hát akkor kemény munkával kinyújtjuk.
  8. Szélesebb metéltre vágjuk, és lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük.
  9. Összekeverjük a raguval, és tálaláskor kevés sajtot reszelünk rá
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3494
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvet kaptam a házi tészta készítéshez. Ha 2-3 alkalommal magunk készítjük a tésztát rájövünk, milyen egyszerű és olcsó. Arról nem beszélve, hogy a nyomába sem lép egyik bolti tészta sem. Ezt a receptet is a tészta ihlette... volt gombám, kis tarjám... egy kis ez, egy kis az.... Hááát, isteni tészta lett. Alig várom a nyarat, hogy hasonló étkeket készítsek... egy kis csodás, színes mángold, medvehagyma... koriander... bazsalikom... ruccola. Nos én így várom a nyarat... zöld, színes étkekkel !! De mikor lesz már nyár????

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?