r
Nosalty Logó

Smashburger taco

Gerzsenyi Flóra
Smashburger taco
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Burgerszósz

Összeállítás

479
Kalória
29g
Fehérje
33.6g
Szénhidrát
25.7g
Zsír
176.3g
Víz
72.9g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Burgerszósz

Összeállítás

Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Burgerszósz

Összeállítás

Összesen 2394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Burgerszósz

Összeállítás

Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    176.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2871 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5977.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    3163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    881.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    1515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14355 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 2394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    953 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

Burgerszósz

  1. A burgerszószhoz mindent előkészítünk, majd egy tálkában jól összekeverjük. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Összeállítás

  1. A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, majd 100 grammos golyókat formázunk belőle. (Készítsünk elő mindent: a tortillákat, a sajtot, a szószt, a zöldségeket, mivel a sütési folyamat gyors lesz.)
  2. Melegítsük fel a serpenyőt magas hőfokra a pirításhoz.
  3. Fogjunk egy tortillalapot és egy húsgolyót, és egyenletesen nyomkodjuk rá a húst a lapra úgy, hogy nagyjából az egész tortillát beborítsa a hús.
  4. A tortillalapot a húsos oldalával lefelé dobjuk a forró, száraz serpenyőbe, és magas hőfokon pirítsuk pár percig.
  5. Ezután fordítsuk meg, vegyük vissza a hőt, és dobjunk rá a húsra egy szelet cheddar sajtot, hagyjuk ráolvadni, majd tegyük ki tányérra, és rögtön tálaljuk.
  6. Kenjük meg a burgerszósszal, szórjuk meg salátával, paradicsommal vagy más egyéb választott feltéttel, és melegen fogyasszuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

A ropogós marhahúspogácsát, az olvadt cheddart és az összes klasszikus burgerfeltétet belehajtogatjuk egy tortillába, így megalkotva az ellenállhatatlanul szaftos Smashburger tacokat. A Smashburger hazájában, Amerikában az egyik legkedveltebb hamburgergyártó gyorsétteremlánc, burgereik pedig klasszikus, ikonikus ízprofillal rendelkeznek. Az egyik titkuk, hogy a húst sütés közben alaposan rányomják a grillre, így extrán ropogós kéreg sül rá. Készítsétek ti is a forró serpenyőtöket és az üres pocakotokat, mert ezek a tacok gyorsan átsülnek, és gyorsan el is fogynak!

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.