Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye tejszínes paradicsommártásban

Szűzpecsenye tejszínes paradicsommártásban
Szűzpecsenye tejszínes paradicsommártásban
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss fehér kenyérrel fogyasztjuk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét mossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpuccoljuk és 6 szeletre vágjuk.
  2. A hússzeleteket egy-egy szelet füsölt sonkába tekerjük.
  3. Egy tűzallo edényt kivajazunk és a húst belerakjuk.
  4. A tejszínt felfőzzük, hozzáadjuk a paradicsomlevet, a sűrített paradicsomot, az Erős Pistát és a zúzott fokhagymát. Ízesitjük sóval, borssal, cayenne borrssal és provence-i fűszerkeverékkel. Egy pár pecig tovább főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  5. A hideg mártást a húsra öntjük. A vajat elosztjuk a húsdarabokra.
  6. Előmelegített sütőben ( 200 fok) körülbelül 30 percig sütjük.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 025
elküldve: 4
receptkönyvben: 183
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1965 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-paradicsomszószos szűzpecsenye sütőben

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

549
sertésszűz 400 g
sonka 6 dkg
habtejszín 150 ml
paradicsomlé 100 ml
sűrített paradicsom 2 dkg
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 1 csipet
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
vaj 1 ek