r
Nosalty Logó

Szűzérme sütőzacskóban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Szűzérme sütőzacskóban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 802 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    829 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 802 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A húst megmossuk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük.
  3. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk.
  4. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
  5. A fokhagymát megtisztítjuk.
  6. A húst, az almát, a kétféle hagymát és a szerecsendió virágot sütőzacskóba tesszük.
  7. A sütőzacskóból levágunk egy ujjnyit, ezzel bekötjük a zacskót.
  8. Hústűvel (vagy bármilyen tűvel, ne ollóval!) 6-8 helyen átlyukasztjuk a zacskó tetejét.
  9. A zacskót közvetlenül a rácsra helyezzük. A hús nagyságától függően 15-20 percig sütjük.
  10. Ha ropogósra szeretnénk sütni, ollóval felvágjuk a zacskó tetejét és így sütjük még néhány percig.
  11. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük.
  12. Az almát, hagymát tálalásnál a hús mellé halmozzuk. A keletkezett szaftot külön tálkában adjuk az asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 34891
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Ajánló

A képen a szűzérmét mandulás krokettel tálaltam, ott megtalálhatod az elkészítés módját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzérme sütőzacskóban
8zsuzsa8 210 recept

A sütőzacskó nagyon praktikus. Régóta ismerem és használom, de az utóbbi időben nem volt otthon. A napokban megakadt a szemem rajta és újra vásároltam belőle. Sokáig elég. Zsiradék nélkül lehet benne párolni húst együtt a zöldségekkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek