r
Nosalty Logó

Szűzérme sütőzacskóban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Szűzérme sütőzacskóban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 402 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 802 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 402 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    829 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 802 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A húst megmossuk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük.
  3. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk.
  4. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
  5. A fokhagymát megtisztítjuk.
  6. A húst, az almát, a kétféle hagymát és a szerecsendió virágot sütőzacskóba tesszük.
  7. A sütőzacskóból levágunk egy ujjnyit, ezzel bekötjük a zacskót.
  8. Hústűvel (vagy bármilyen tűvel, ne ollóval!) 6-8 helyen átlyukasztjuk a zacskó tetejét.
  9. A zacskót közvetlenül a rácsra helyezzük. A hús nagyságától függően 15-20 percig sütjük.
  10. Ha ropogósra szeretnénk sütni, ollóval felvágjuk a zacskó tetejét és így sütjük még néhány percig.
  11. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük.
  12. Az almát, hagymát tálalásnál a hús mellé halmozzuk. A keletkezett szaftot külön tálkában adjuk az asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 30530
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Ajánló

A képen a szűzérmét mandulás krokettel tálaltam, ott megtalálhatod az elkészítés módját.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szűzérme sütőzacskóban
8zsuzsa8 208 recept

A sütőzacskó nagyon praktikus. Régóta ismerem és használom, de az utóbbi időben nem volt otthon. A napokban megakadt a szemem rajta és újra vásároltam belőle. Sokáig elég. Zsiradék nélkül lehet benne párolni húst együtt a zöldségekkel.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki! De a mandulás krokett receptjét nem találom.

8zsuzsa8

Szia szkozi! Eygszerre küldtem be a sz?zérmékkel. Nem akartam egybe rakni, mert túl hosszú lenne, illetve mindkett? önállóan is megállja a helyét. Nekem is a kép ragadta meg a fantáziámat (más húsfélével volt). Egyáltalán nem bonyolult. Remélem, néhány nap alatt ezt is kihozzák. Úgy látom, most a nagy hangsúly nem a receptjeinken van már, hanem a sztárokon, stb. Az új rendszerük is brosszabb. Nálam összetorlódnak a feliratok, nem tudom betenni a recepteket a receptkönyvembe. Azt mondják, cseréljek bömgész?t. De ez talán mégse megoldás... Üdv Zsuzsa

P.Klára

Szia Zsuzsa! Ma megcsináltam:) Igaz, csak fele adagból - sajnáltam a tojást.:) De kett? is szépen összefogta. Féltem, hogy nem fogom tudni a hátára fordítani sütés közben, de mint mindig, türelmetlen voltam. Meg kell várni, hogy piroska legyen, és akkor már nem törik. - Ezt csak a kezd?knek írom. Én sem csináltam még soha. Finom: belül krémes, kívül roppan a mandula. A zacskós hús/hoz hasonlót/ is megcsináltam. Azért hasonlót, mert nem néztem meg a receptet, s felszeltem a húst kis érmékre. De így is finom lett, talán jobb is, mert így minden oldalát átjárta a f?szer. Az alma megkoronázza édeskés ízével az egész kompozíciót. Gratulálok!Klári

Törölt felhasználó

Szia! Szeretném kérdezni, hogy a sz?zérmét egy darabban f?szerezed, úgy teszed be a süt?be, és csak aztán szeleteled? F?szeres lesz így eléggé? Köszi

8zsuzsa8

A sz?zérme nem vastag hús. A f?szerek jól átjárják, a süt?zacskó még segít is. de persze szeletelve is beleteheted - mindez ízlés kérdése. Én szeretem az egybesült-párolt húst felszelve. Más, mint az el?re felszeletelt. Jó sütést, f?zést. Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek