r
Nosalty Logó

Szüreti kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Szüreti kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1199 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A kenéshez

Összesen 14375 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A kenéshez

Összesen 342 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1199 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    315.8 g

Zsír

  • Összesen
    734.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    434 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20816.9 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    484 mg
  • Kálcium
    8796 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    2825 mg
  • Foszfor
    7717 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    58 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1724.8 g
  • Cukor
    744 mg
  • Élelmi rost
    174 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1641 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1378 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1061 micro
Összesen 14375 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a felfutott élesztőt, a cukrot, a sót és a citromhéjat.
  3. Jól összedolgozzuk a tésztát, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen pihentetjük 1 órán át.
  4. Közben elkészítjük a kétféle tölteléket: a mákos töltelék hozzávalóit egy tálban leöntjük a forró tejjel és jól összekeverjük. Ugyanígy járunk el a diós töltelék készítésekor is.
  5. A kelesztési idő leteltével négy cipóra osztjuk a tésztát. Mindegyiket kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra.
  6. kettőt megkenünk a mákos, a másik kettőt a diós töltelékkel ( a széleket 1,5 centi szélességben szabadon hagyva).
  7. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé, úgy hogy mindegyik csavarás vége alul legyen. (A négy rúd pont elfér egy gáztepsiben.) A tetejüket megkenjük tojással.
  8. Egy órán át kelesztjük.
  9. Majd forró (kb. 200 fokos) sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 606
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 76940
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a kalácsot nem én készítettem, viszont annyira, de annyira finom, hogy nem tudtam volna nem megosztani a receptjét mindenkivel. Hétvégén szüreteltük apukám szőlőjét, és mint minden éveben, most is, anya barátnője, Judit néni ezzel a finomsággal készült. Külön köszönöm neki a kalácsot az idei szüretkor, ugyanis szegény beteg volt, ennek ellenére megsütötte, mert tudta, hogy e nélkül nem szüret a szüret.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek