Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack vajas piskótaágyon

Sárgabarack vajas piskótaágyon
Sárgabarack vajas piskótaágyon
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érik a sárgabarack. Még kell neki 1 hét, hogy igazán finom legyen, de a hullott barackoknak hol is lenne jobb helyük, mint egy könnyű, nyári pitében?:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szórjunk rá darabolt diót vagy szeletelt mandulát, úgy még finomabb. Nekem sajnos egyik sem volt itthon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, ha kész, további felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A puha vajat habosra keverjük 6 ek cukorral, majd a tojások sárgájával.
  3. A sárgájás keveréket óvatosan a fehérjehabba keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is.
  4. Vajazott-lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, majd rászórjuk a felvágott sárgabarackot. 
  5. Meghintjük fahéjas-cukorral.
  6. 180°-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (30-35 perc).
  7. Hidegen szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 491
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandula

Mióta szakács: 2013.05.28.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos piskóta, vajas piskóta sárgabarackkal, barackos szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Thu, 2014-07-03 09:50

Tegnap megsütöttem, nagyon finom lett! Holnap újra elkészítem és más gyümölcsökkel is kipróbálom. Finom,könnyű a tésztája, kedvencünk lett! Köszönöm, hogy föltetted. Üdv: Cili

bmesyke
Mandula / bmesyke Tue, 2014-07-08 16:43

Kedves Cili! Nálunk még meggyel nagy kedvenc, érdemes úgy is megsütni. Köszönöm, hogy elkésztetted és nagyon örülök, hogy ízlett!
Üdv: Mandula

319
vaj 10 dkg
tojás 6 db
cukor 9 ek
finomliszt 6 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
sárgabarack 3 db