Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szülinapi marcipános csokitorta

Szülinapi marcipános csokitorta
Szülinapi marcipános csokitorta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom szülinapjára készítettem ezt a marcipános csokitortát. Nagyon tetszett mindenkinek, s nagyon finom is volt...

hozzávalók / 12 adag

Piskóta hozzávalói

Krém hozzávalói

Díszítése

ajánlat

Nagyon finom és mutatós torta! Tűzijátékkal és számos gyertyával díszítve köszöntöttük az ünnepeltet!

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta hozzávalói

  1. 7 tojássárgájához hozzákeverünk 7 evőkanál kristálycukrot, majd az 5 evőkanál lisztet és a 2 evőkanál kakaóport. A 7 tojásfehérjéből pici sóval kemény habot verünk.
  2. A habot a tojássárgás masszához keverjük, majd belerakjuk a kerek tortaformába, amibe én előre szoktam rakni egy vékony géppapírt, amit méretre vágok, s piskótát sütünk belőle.
  3. Ha megsült a piskótánk, kihűtjük, s három felé vágjuk.

Krém hozzávalói

  1. A vajat szobahőmérsékleten megpuhítjuk, majd összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral.
  2. Ha már kihűlt a piskótánk, s felvágtuk, akkor felverjük a tejszínt, s ehhez a vajas-porcukros-kakaóporos masszához keverjük, s megtöltjük mind a két lapot, majd a harmadikat is rárakjuk, s azt is megkenjük, s a maradék tölteléket pedig a szélén is szépen eligazítjuk, elkenjük.

Díszítése

  1. A marcipánmasszákat pár óráig szobahőmérsékleten tartjuk.
  2. Amikor a tortánk már be van kenve a töltelékkel kívül-belül, akkor a piros marcipánmasszát egy nagyobb nylon zacskóra tesszük, amit megszórunk porcukorral, majd a marcipánmasszát is megszórjuk porcukorral, s erre is ráteszünk egy nagyobb nylon zacskót.
  3. Majd ezt nyújtófával szépen, egyenletesen kinyújtunk, közben természetesen forgatjuk, hogy aránylag kerek és vékony forma legyen belőle. Ha már kb. 1 mm-esre kinyújtottuk, akkor ügyesen a tortára rakjuk ezt a marcipánt, s szépen elegyengetjük a tetején és az oldalán is.
  4. Majd kinyújtjuk a fehér marcipánmasszát is, és kb. 4-5 cm-es csíkot vágunk belőle (azaz olyan széles csíkot vágunk belőle, amilyen magas lett a tortánk így megtöltve), s a torta oldalára illesztjük, nyomogatjuk.
  5. Ezután a torta tetejét egy kerekebb élű kés hátoldalával felcsíkozzuk kb. 2 cm távolságra egymástól, majd kereszt irányban is csíkokat húzunk a késsel, de ügyeljünk, hogy ne vágjuk el a marcipánmasszát. Utána elővesszük a díszgyöngyöt, s szépen elrendezgetjük a csíkok közt.
  6. Ha ez is készen van, akkor hűtőbe rakjuk pár órára. Én általában mindig délután vagy este elkészítem a tortát, s másnap ebéd után pedig felszeleteljük, s megesszük…
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 082
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaókrémes torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Medovarszki Tamásné
Katrin / Medovarszki Tamásné Sat, 2015-08-08 15:14

Köszi szépen! Nagyon kedves vagy! Az biztos, hogy nagyon örült neki lányom, mert igazából még ilyen tortát nem láttunk! S persze nagyon finom is volt. Mégegyszer köszi! Üdv.: Katrin

469
tojás 7 db
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 7 ek
1 csipet
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
növényi tejszín 2 dl
marcipán 20 dkg
marcipán 10 dkg
dekorgyöngy 2 ek