r
Nosalty Logó

Sportszelet-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sportszelet-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 394 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 326 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 394 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4408.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.8 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1920 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1373 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 4701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojást és tejet. Dagasztófejjel alaposan összedolgozzuk az egészet.
  3. A kész tésztát gyúródeszkán cipóvá gyúrjuk, majd 5 egyenlő részre osztjuk.
  4. Egyesével kinyújtjuk a tésztacipókat 24 cm átmérőjűre, majd egy ugyanekkora átmérőjű kapcsos tortaforma aljára terítjük.Ha szükséges, széleit levágjuk. A formát célszerű kevés margarinnal vagy olajjal megkenni, így biztosan nem ragad rá a tészta.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 14 percig sütjük az első lapot. A többinél is hasonlóan járunk el, de a sütő bemelegedése miatt 10-12 percre rövidülhet a sütési idő. Ne süssük túl a lapokat, mert akkor nagyon kiszáradnak!
  6. Krém készítése:
  7. Apudingport a kétféle cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Kissé hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a margarint, a kakaóport és a rumot vagy aromát. Alaposan összekeverjük az egészet, hogy egynemű krémet kapjunk.
  8. A lapok közül a legszebben sikerültet féretesszük- ez lesz majd a tortánk teteje-, a többit pedig egyenletesen megkenjük a krémmel. A felső lapra nem kerül már krém. Amikor a tésztát ráfektetjük a krémes rétegre, óvatosan nyomjunk meg picit lefelé a lapot, hogy jobban belemerüljön a krémbe, így szépen magába tudja szívni azt.
  9. Máz elkészítése:
  10. Keverjük össze a porcukrot, a kakaóport és a tejet. Nem kell megijedni, elegendő a tej mennyisége, csak kicsit sokáig tart egyneműsíteni. Kicsit melegítsük fel az egészet, majd a tűzről levéve keverjük bele a margarint. Óvatosan folyassuk a mázt a tésztára, fedjük be vele egyenletesen az egészet.
  11. Egy éjszakára tegyük a tortánkat hűvös helyre, hogy megpuhuljon, és összeérjenek az ízek.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 645
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 119933
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 08.

Ajánló

Aki szereti a töményen csokis ízt rummal párosítva, mindenképp próbálja ki! Ha hagyományos formában, tepsiben szeretnénk megsütni, az anyagkiszabást duplázzuk meg, s a tésztából 4 lapot nyújtsunk, gáztepsi hátoldalán vagy azzal egyező méretű sütőlemezen süssük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Korábban ezt a süteményt csak tepsiben sütve készítettem, de most gondoltam, kicsit újítok, és elegánsabbá varázsolom. Nagyon ízletes, de tömény sütemény. Egyszerű elkészíteni, de ezen az oldalon a fotókkal illusztrált leírás is megtalálható. A torta teljes egészében 3 óra alatt elkészíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ha nem láttál még hullámvasutazó virslit, most fogsz

A Gallio pulykafelvágottak új werkfilmjéből kiderül, hogy programozott robotkamera pásztázta a körhintázó szalámikat, a szellemeskedő pulykapárizsit és a hullámvasutazó virsliket. A stáb digitális animáció helyett igyekezett a legtöbb dolgot terepasztalon berendezve és mozgatva megvalósítani. Lessétek meg a nem mindennapi reklámot!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.