Sportszelet-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
29g finomliszt106 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
6g tej4 kcal
A krémhez
A mázhoz
Összesen
394
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
68 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
75g tej42 kcal
A krémhez
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
68 kcal
-
3g rum7 kcal
A mázhoz
Összesen
4701
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
24g finomliszt87 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
10.3g porcukor40 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
3.4g margarin25 kcal
-
5.1g tej3 kcal
A krémhez
-
20.6g tej12 kcal
-
3.1g csokoládés pudingpor12 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
8.6g margarin62 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.2g rum0 kcal
A mázhoz
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
1g tej1 kcal
-
3.4g margarin25 kcal
Összesen
326
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 10.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
394
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.1 g
Zsír
-
Összesen 209.1 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4408.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1085 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 1710 mg
-
Nátrium 911 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 673.8 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 124.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1920 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 213 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 1805 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1373 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
4701
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 8.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
326
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
350 g finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.3 tk szódabikarbóna
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
150 g porcukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
50 g margarin
-
0.8 dl tej
A krémhez
-
3 dl tej
-
1 csomag csokoládés pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
120 g cukor
-
125 g margarin
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A mázhoz
-
2.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
2.5 ek porcukor
-
1.5 ek tej
-
50 g margarin
Elkészítés
A tésztához
- Tészta készítése:
- A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojást és tejet. Dagasztófejjel alaposan összedolgozzuk az egészet.
- A kész tésztát gyúródeszkán cipóvá gyúrjuk, majd 5 egyenlő részre osztjuk.
- Egyesével kinyújtjuk a tésztacipókat 24 cm átmérőjűre, majd egy ugyanekkora átmérőjű kapcsos tortaforma aljára terítjük.Ha szükséges, széleit levágjuk. A formát célszerű kevés margarinnal vagy olajjal megkenni, így biztosan nem ragad rá a tészta.
- 180 fokra előmelegített sütőben 14 percig sütjük az első lapot. A többinél is hasonlóan járunk el, de a sütő bemelegedése miatt 10-12 percre rövidülhet a sütési idő. Ne süssük túl a lapokat, mert akkor nagyon kiszáradnak!
- Krém készítése:
- Apudingport a kétféle cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Kissé hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a margarint, a kakaóport és a rumot vagy aromát. Alaposan összekeverjük az egészet, hogy egynemű krémet kapjunk.
- A lapok közül a legszebben sikerültet féretesszük- ez lesz majd a tortánk teteje-, a többit pedig egyenletesen megkenjük a krémmel. A felső lapra nem kerül már krém. Amikor a tésztát ráfektetjük a krémes rétegre, óvatosan nyomjunk meg picit lefelé a lapot, hogy jobban belemerüljön a krémbe, így szépen magába tudja szívni azt.
- Máz elkészítése:
- Keverjük össze a porcukrot, a kakaóport és a tejet. Nem kell megijedni, elegendő a tej mennyisége, csak kicsit sokáig tart egyneműsíteni. Kicsit melegítsük fel az egészet, majd a tűzről levéve keverjük bele a margarint. Óvatosan folyassuk a mázt a tésztára, fedjük be vele egyenletesen az egészet.
- Egy éjszakára tegyük a tortánkat hűvös helyre, hogy megpuhuljon, és összeérjenek az ízek.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 661
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 127168
- Feltöltés dátuma: 2010. január 08.
Ajánló
Aki szereti a töményen csokis ízt rummal párosítva, mindenképp próbálja ki! Ha hagyományos formában, tepsiben szeretnénk megsütni, az anyagkiszabást duplázzuk meg, s a tésztából 4 lapot nyújtsunk, gáztepsi hátoldalán vagy azzal egyező méretű sütőlemezen süssük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17514 recept
Korábban ezt a süteményt csak tepsiben sütve készítettem, de most gondoltam, kicsit újítok, és elegánsabbá varázsolom. Nagyon ízletes, de tömény sütemény. Egyszerű elkészíteni, de ezen az oldalon a fotókkal illusztrált leírás is megtalálható. A torta teljes egészében 3 óra alatt elkészíthető.