r
Nosalty Logó

Zab-Sacher

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zabalom
Zab-Sacher
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 5209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5238.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    2231 mg
  • Nátrium
    1564 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.4 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 5209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. Az almákat meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot (vagy sütésálló édesítőt), a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját.
  2. A zablisztet (aprítóban megőrölt zabpehely is lehet) egy külön tálban összekeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütésen. Egy 24 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk és kilisztezzük (zabliszttel is lehet).
  4. A vajat megolvasztjuk, és a tojásos keverékhez öntjük, elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  5. A zablisztes keveréket adjuk hozzá az almáshoz, és keverjük el. A tojáshabot egy keverőlapát segítségével forgassuk hozzá a masszához, amíg homogén nem lesz.
  6. Öntsük a tésztát a tortaformába, és egyengessük el benne. Kb. egy órán át süssük, késpróbáig. (Elég nedves tészta, nem fog teljesen kiszáradni sütés közben, mert a zab nem sül olyan jól, mint a finomliszt. Ha a késnek csak épp a hegye tésztás egy kicsit, nyugodtan el lehet zárni.) A résnyire nyitott sütőben kezdjük el hűteni, ha már csak langyos, ki lehet venni.

Töltelék

  1. Ha a tészta kihűlt, vágjuk ketté vízszintesen, és emeljük le a tetejét. Ha eltörne vagy repedne, nem baj, mert össze lehet illeszteni.
  2. Kenjük meg ízlés szerint, de legalább 300 g sárgabaracklekvárral, és tegyük rá vissza a felső részét. Ha az törött vagy repedt, akkor igazgassuk össze, hogy ne látszódjon.

Bevonat

  1. A vajat olvasszuk meg, és adjuk hozzá a cukrot, majd a kakaóport. Érdemes apránként, folyamatos kevergetés mellett adagolni a kakaót és a cukrot, hogy egy nem túl édes, homogén, olvasztott tortabevonóra emlékeztető állagú "csokoládét" kapjunk.
  2. Ha a bevonat elkészült, kevergetve hűtsük le. Amikor már langyos, akkor kanalazzuk a torta tetejére, és oszlassuk el rajta. Végül hintsük meg a mandulaszeletekkel.
  3. A kész tortára tegyük vissza a tortaforma szélét, és tegyük a hűtőbe lefedve, amíg megdermed. Utána érdemes inkább kamrában tárolni, nehogy idő előtt kiszáradjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 cm átmérő
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2444
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zabalom 7 recept

Alma és zabpehely alapú kakaós sütemény, amire a legtöbben azt kérdezték: Mi ez, Sacher?! Nem, de egy kicsit valóban hasonlít :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek