r
Nosalty Logó

Sztrapacska Zora konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Sztrapacska Zora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sztrapacskához

A mártáshoz

Összesen 1389 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sztrapacskához

A mártáshoz

Összesen 5557 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sztrapacskához

A mártáshoz

Összesen 250 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 1389 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.4 g

Zsír

  • Összesen
    321 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7542.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    4403 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 5557 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A sztrapacskához

A mártáshoz

Elkészítés

A sztrapacskához

  1. Feltesszük a füstölt csülköt főni, a szalonnát felkockázzuk, és zsírjára pirítjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk, borsozzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű legyen. Tehetünk bele pár ek búzadarát, ha keményebbre szeretnénk.
  3. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk egy olajos kanál segítségével. Amikor feljönnek a víz tetejére, még kb. 8 percig kell főzni. Ezután leszűrjük.
  4. Egy mély serpenyőbe beleöntjük a tejfölt és az apróra vágott fokhagymát. Melegítsük fe,l és tegyük hozzá a juhtúrót, kevergessük, amíg fel nem olvad. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Ebbe a mártásba tesszük a leszűrt galuskákat, jól átforgatjuk.
  6. Tálalásnál kiteszünk pár galuskát a tányérra, mellé egy kis főtt csülök, megszórjuk a sült szalonnával, és lilahagymát karikázunk a tetejére.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8343
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy pinceétteremben ettem egyszer ilyet, gondoltam, megcsinálom a magam változatát. Túl jól sikerült, azóta elég gyakran csinálom.

Hozzászólások

Hozzávalók

A sztrapacskához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.