Nosalty Logó

Juhtúrós sztrapacska ahogy orgona készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juhtúrós sztrapacska ahogy orgona készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 805 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4832 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 805 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.3 g

Zsír

  • Összesen
    290.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2530.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 4832 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát (pucoltan legyen 1 kg) lereszeljük.
  2. A szalonnát apróra vágjuk, és kisütjük. Én mikróban egy jénaiba téve sütöttem ki, melyet lefedtem. Így a zsír nem fröcsög szét. Ha kész, félretesszük.
  3. A tojással, a liszttel és a sóval a lereszelt burgonyát nokedli tészta sűrűségűre keverjük. Aki szereti, apróra vágott petrezselymet is tehet bele.Ha túl kemény lett,pici vízzel lehethígítani.
  4. Nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk, és ha már lobog, nokedliszaggatón beleszaggatjuka tésztát. Ezt a mennyiséget kb. 4-5 adagban főzzükki. Miután feljöttek a galuskák a víz tetejére, még kb. 2 percig főzzük.
  5. Főzés után le kell szűrni, és pici hideg vízzel öblíteni.
  6. A kész nokedlit egy tepsibe tesszük.
  7. Ha nem kevertünk előzőleg a nokedlihez petrezselyemzöldet, akkor most pótolhatjuk (persze el is maradhat), majdszórjuk rá amegsütött szalonnát. Atetejére morzsoljuk a juhtúrót az apróra vágott fokhagymával. Mehet hozzá pici bors is.
  8. Kb. 15-20 percre tegyük be a sütőbe.
  9. Ha kivettük, villával nyomkodjuk szét a juhtúró halmokat.
  10. Jó sok tejföllel leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 33124
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A story csak annyi, hogy imádjuk a sztrapacskát.:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki. Ki fogom próbálni. Nagyon szeretem a sztrapacskát de eddig nem sikerült túl jól egyik sem. De ez biztosan finom lesz és a kanál is nagyon jól néz ki

Törölt felhasználó

Holnap minél elöbb megcsinàlom. Majd beszàmolok ròla hogy milyen lett. :)

Törölt felhasználó

Köszönöm. Nekünk bevált. Remélem a Tiéd is finom lesz.Várom a beszámolót. :)

Törölt felhasználó

Kedves orgona 70! Nagyon jól néz ki a sztrapacskád. Én is szoktam sztrapacskát csinálni, csak kicsit másként. :) De nagyon jól néz ki ezért ki fogom próbálni. Nemrég regisztráltam majd talán és is felteszem az enyémet!

Törölt felhasználó

Kipróbâltam, nagyon finom volt :) vàrom a tovàbbi recepteket .

Törölt felhasználó

Megcsináltam kicsit késve. Nagyon finom lett ajànlom màsoknak is.

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki! Holnap megcsinálom a gyerekeimnek. Köszönöm hogy feltetted! évi0102

Törölt felhasználó

Egy kérdésem van nekem nincs jénaim akkor mibe csinálhatom ? El?re is köszi!! :)

duduska

Kedves orgona70! Köszönöm a receptet, ma ebédre elkészítettem, nagyon finom volt! Annyit változtattam, hogy a tejfölbe tettem a zúzott fokhagymát. A receptet elmentettem.

Törölt felhasználó

A burgonyát nyersen gyúrjuk össze a liszttel, jól értem?

Törölt felhasználó

És mekkora lyukú reszel?n? Ha nyers, hogy fog nokedliszer? tésztává összeállni a liszttel?

Törölt felhasználó

Sajnos, amit?l tartottam, az be is jött. Az els? kif?zés után ment a kukába az egész, mert galuska biztos nem lett bel?le, nem is lehet, a nyers krumpli miatt. Más id? alatt f? a krumpli, más id? alatt a tészta. Alig lett pár valami ronda kis bogyó, a többi szó szerint szétmállott a vízben. Ha egyáltalán probálkozom még ilyennel, akkor csak f?tt krumpliból, mint a nudlinál. Az legalább ehet? lesz.

pussycat

Szerintem a recepttel nincsen semmi baj, de ahogy eszreveszem milyen kerdeseket teszel fel egymas utan, azt javaslom, hogy ne a sztrapacskaval kezdjed a tanulast. Neked meg szukseged lehet egy par ev gyakorlatra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek