Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós sztrapacska ahogy orgona készíti

Juhtúrós sztrapacska ahogy orgona készíti
Juhtúrós sztrapacska ahogy orgona készíti
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story csak annyi, hogy imádjuk a sztrapacskát.:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát (pucoltan legyen 1 kg) lereszeljük.
  2. A szalonnát apróra vágjuk, és kisütjük. Én mikróban egy jénaiba téve sütöttem ki, melyet lefedtem. Így a zsír nem fröcsög szét. Ha kész, félretesszük.
  3. A tojással, a liszttel és a sóval  a lereszelt burgonyát nokedli tészta sűrűségűre keverjük. Aki szereti, apróra vágott petrezselymet is tehet bele. Ha túl kemény lett, pici vízzel lehet hígítani.
  4. Nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk, és ha már lobog, nokedliszaggatón beleszaggatjuk a tésztát. Ezt a mennyiséget kb. 4-5 adagban főzzük ki. Miután feljöttek a galuskák a víz tetejére, még kb. 2 percig főzzük.
  5. Főzés után le kell szűrni, és pici hideg vízzel öblíteni.
  6. A kész nokedlit egy tepsibe tesszük.
  7. Ha nem kevertünk előzőleg a nokedlihez petrezselyemzöldet, akkor most pótolhatjuk (persze el is maradhat), majd szórjuk rá a  megsütött szalonnát. A  tetejére morzsoljuk a juhtúrót az apróra vágott fokhagymával. Mehet hozzá pici bors is.
  8. Kb. 15-20 percre tegyük be a sütőbe.
  9. Ha kivettük, villával nyomkodjuk szét a juhtúró halmokat.
  10. Jó sok tejföllel leöntve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 31 104
elküldve: 20
receptkönyvben: 404
elkészítve: 17/26
Facebookon megjelent: -

szakács

orgona 70

Mióta szakács: 2012.09.08.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás sztrapacska, burgonyás galuska, pirított sztrapacska juhtúróval és szalonnával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jegimacko
jegimacko Sun, 2014-04-27 11:42

Sajnos, amitől tartottam, az be is jött. Az első kifőzés után ment a kukába az egész, mert galuska biztos nem lett belőle, nem is lehet, a nyers krumpli miatt. Más idő alatt fő a krumpli, más idő alatt a tészta. Alig lett pár valami ronda kis bogyó, a többi szó szerint szétmállott a vízben.
Ha egyáltalán probálkozom még ilyennel, akkor csak főtt krumpliból, mint a nudlinál. Az legalább ehető lesz.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-04-27 15:21

Szerintem a recepttel nincsen semmi baj, de ahogy eszreveszem milyen kerdeseket teszel fel egymas utan, azt javaslom, hogy ne a sztrapacskaval kezdjed a tanulast. Neked meg szukseged lehet egy par ev gyakorlatra.

jegimacko
jegimacko Sun, 2014-04-27 10:56

És mekkora lyukú reszelőn? Ha nyers, hogy fog nokedliszerű tésztává összeállni a liszttel?

duduska
duduska Sun, 2013-04-14 19:42

Kedves orgona70!

Köszönöm a receptet, ma ebédre elkészítettem, nagyon finom volt! Annyit változtattam, hogy a tejfölbe tettem a zúzott fokhagymát. A receptet elmentettem.

évi0102
évi0102 Fri, 2013-02-01 17:51

Egy kérdésem van nekem nincs jénaim akkor mibe csinálhatom ?
Előre is köszi!! :)

évi0102
évi0102 Mon, 2013-02-11 20:11

Nagyon jól néz ki! Holnap megcsinálom a gyerekeimnek. Köszönöm hogy feltetted!

évi0102

kamilla5
kamilla5 Fri, 2012-09-14 20:39

Kipróbâltam, nagyon finom volt :) vàrom a tovàbbi recepteket .

manyinéni1940
manyinéni1940 Fri, 2012-09-14 20:39

Kedves orgona 70!

Nagyon jól néz ki a sztrapacskád. Én is szoktam sztrapacskát csinálni, csak kicsit másként. :) De nagyon jól néz ki ezért ki fogom próbálni. Nemrég regisztráltam majd talán és is felteszem az enyémet!

petrezselyem08
petrezselyem08 Thu, 2012-09-13 20:50

Nagyon jól néz ki. Ki fogom próbálni. Nagyon szeretem a sztrapacskát de eddig nem sikerült túl jól egyik sem. De ez biztosan finom lesz és a kanál is nagyon jól néz ki

803
burgonya 1 kg
finomliszt 35 dkg
tojás 2 db
juhtúró 30 dkg
erdélyi szalonna 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
tejföl 175 g